Τραμπουκιστάν

By Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2007

tips 888

Οι οργανωμένες κοινωνίες θεσπίζουν νόμους που διέπουν τις καθημερινές πρακτικές των πολιτών τους, με στόχο να αποφεύγονται αυτοσχέδιες πρακτικές και συμπεριφορές που τους βλάπτουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο οργανωμένη κοινωνία δε μπορεί να θεωρηθεί η Ελλάδα. Πρόσφατο παράδειγμα : η νέα τάση τραπεζών, καταστημάτων, εταιρειών τηλεπικοινωνιών κ.ά. να αναθέτουν την είσπραξη των οφειλών των πελατών τους προς αυτές σε εξειδικευμένες εταιρείες. Εταιρείες οι οποίες είναι επαγγελματίες συλλέκτες χρεών. Επειδή όμως το χρέος δεν αφορά άμεσα αυτές αλλά τους μεγαλοπελάτες τους, αυτές φεσώνουν τους πελάτες με τα χρήματά τους, υπό μορφήν εξόδων είσπραξης ! Ταυτόχρονα, η είσπραξη πρέπει να γίνει πάση θυσία, αλλιώς η εν λόγω εταιρεία χάνει τη δουλιά της. Έτσι χρησιμοποιείται κάθε μέσο. Και όταν λέμε κάθε, εννοούμε ακόμα και εκβιασμός, όχληση στο χώρο εργασίας, έως και απειλές.

Η υπέρβαση των ορίων νομιμότητας, οι πρακτικές που υιοθετούν οι εισπρακτικές αυτές επιχειρήσεις, οι παράνομες προσαυξήσεις των χρεών και το γεγονός οτι οι εταιρείες αυτές υποκαθιστούν τους δικηγόρους οδήγησαν το Συνήγορο του Πολίτη σε καταδικαστική απόφαση εναντίον τους.

Όμως εδώ είναι Βαλκάνια. Πάτε στοίχημα οτι δε θα γίνει απολύτως τίποτα ; Όταν ολόκληρη η χώρα ανέχεται νταβατζιλίκια και με τη σειρά της τραμπουκίζει όπου την παίρνει, όχι απλά δε μοιάζει με οργανωμένη χώρα, αλλά δικαιολογεί τη συνύπαρξη με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Νταβαντζί Τσογλάν. 'Ετσι ενεργούμε ως "πολίτες" και έτσι ανεχόμαστε να ενεργούν (ασελγούν;) σε μας. Για πότε και η χρήση των πρακτικών της ιταλικής και ρωσικής μαφίας;

Η περιφρόνηση των νόμων καταδεικνύει την απόσταση που μας χωρίζει από την αφομοίωση των αρχών της δημοκρατίας, αλλά και της κοινής λογικής. Αφελείς μέσα στην κουτοπονηριά μας, τζάμπα μάγκες, κοινώς καραγκιόζηδες.

Ας χαιρόμαστε. Τα κέρδη των Τραπεζών αυξήθηκαν κατά 50%.

You Might Also Like

0 σχόλια