ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ !

By Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2007

Άκουσα τον υπουργό κ. Χατζηγάκη να λέει οτι οι κάμερες μας προστατεύουν από εγκληματικές ενέργειες όπως φόνοι, βιασμοί, παιδεραστία... Και ομολογώ οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί του ! Ευτυχώς που μίλησε και μας διαφώτισε και πλέον ξέρουμε τι μας γίνεται.


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός οτι ο κάθε υποψήφιος βιαστής επιδιώκει να βρει το θύμα του και να το βιάσει μπροστά στις κάμερες. Είναι ένα βίτσιο αυτό που σαφέστατα χαρακτηρίζει το βιαστή που σέβεται τον εαυτό σου. Τώρα θα ζήσουμε φαινόμενα όπου οι βιαστές θα λένε στο θύμα τους "γύρισε λίγο δεξιά για να μας παίρνει η κάμερα" ή το θύμα να ζητά "μπορούμε να την ξανακάνουμε τη σκηνή γιατί δε μου βγήκε όπως θα ήθελα";

Άλλωστε, αν δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Χατζηγάκης τα στοιχεία των 100 τελευταίων βιασμών, θα διαπιστώσουμε οτι όλοι διαπράχθησαν σε σημεία κεντρικά, καλοφωτισμένα που θα καλύπτονται πλέον με κάμερες. Έτσι γίνεται σαφής η ανάγκη της τοποθέτησης των καμερών...

Αμ οι φόνοι; Ο κάθε αξιοπρεπής δολοφόνος επιλέγει το σημείο της δολοφονίας με κριτήριο την ύπαρξη ή όχι κάμερας στο σημείο αυτό. Ο τέλειος φόνος είναι αυτός που διεξάγεται on-camera. Όλοι οι άλλοι είναι παρακμιακοί φόνοι β' διαλογής. Η χρήση των καμερών θα δώσει άλλη ώθηση στη δουλιά της αστυνομίας η οποία έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα έρευνας με τη χρήση των παραδοσιακών μεθόδων χρειάζεται κάτι νέο για να ανανεωθεί. Οι αστυνομικοί μας θα εξιχνιάζουν τα εγκλήματα με άλλον αέρα πια, αφού θα μπορούν να λειτουργούν όπως ο Τζακ Μπάουερ ή οι διάσημοι αμερικάνοι αστυνομικοί.

Μας άνοιξε τα μάτια ο κ. Χατζηγάκης. Κάνοντας αυτό που πρεσβεύει η 5η αρχή της προπαγάνδας, ο φόβος του κακού, γενίκευσε το θέμα και επισείοντας το φόβο, μας εξηγεί οτι οι κάμερες μας προφυλάσσουν από το κακό γενικώς.

Μάλιστα θα πρότεινα οι πιο θρησκόληπτοι εξ'ημών να ανάβουν καντήλια στις κάμερες, να τις μνημονεύουν στα τρισάγια τους, ακόμη και να χτίσουμε ανδριάντες των καμερών. Έτσι θα αποτίσσουμε φόρο τιμής στους σύγχρονους ήρωες της ελληνικής αστυνομικής πρόληψης.

You Might Also Like

0 σχόλια