Η Τ Α Ν - Α Υ Τ Η - Π Ο Ρ Ε Ι Α ;

By Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

40.000 λένε οι μεν, 130.000 λένε οι δε. Όποιος και αν ήταν ο αριθμός των συμμετεχόνταν στη χθεσινή διαδήλωση, ένα είναι σίγουρο.


Η Τ Α Ν - Π Ο Λ Υ - Μ Ι Κ Ρ Ο Σ !!!

Δηλαδή το πρόβλημα της ασφάλισης (αλλά και της πρόνοιας) αφορά μόνο 100.000 από εμάς; Τι έγινε, βαριόμαστε να το σκεφτούμε;
Λέμε ας το λύσουν οι άλλοι;
Σκεφτόμαστε οτι ό,τι και να γίνει εμείς προσωπικά δε θα έχουμε πρόβλημα γιατί έχουμε εκείνο το θείο που ξέρει τον τάδε βουλευτή και........;
Πιστεύουμε οτι τελικά ΚΑΤΙ θα γίνει;
Αδιαφορoύμε που μια κυβέρνηση μας εμπαίζει μπροστά στα μάτια μας;
Δε μας νοιάζει που μας κυβερνούν κοινοί και κυνικοί παραβάτες του νόμου, ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματά μας;
Δεν ασχολούμαστε με το αύριο;
Δε μας νοιάζει που κάποιοι συνάνθρωποί μας θα έχουν πρόβλημα;

Ποιοί είμαστε τέλος πάντων; ΕΛΒΕΤΟΙ; ΣΟΥΗΔΟΙ; ΜΟΝΕΓΑΣΚΟΙ; ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ;ΤΙ;

Που ήταν τα υπόλοιπα 10.490.000 έλληνες; Μπροστά στην τηλεόραση; Μπα, δεν είχε τίποτα λόγω της απεργίας. Στις καφετέριες; Κλασσικά. Στη βόλτα, στα ψώνια, στο χαβαλέ, στο δηθενιλίκι.

Μια δήθεν χώρα, με δήθεν πολίτες, με δήθεν πολιτικούς, με δήθεν κανάλια, με δήθεν γιατρούς, με δήθεν δικηγόρους, με δήθεν καθηγητές, με δήθεν παπάδες...ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!

Γι'αυτούς τους λόγους η συμμετοχή στη χθεσινή πορεία ήταν πάρα πολύ μικρή. Ήταν αστεία. Ήταν τραγική ήττα για τα (τραγικά) συνδικάτα, για την (τραγική) αντιπολίτευση, για την (τραγική) ΓΣΕΕ. Ήταν η νίκη της αδιαφορίας. Ήταν προδοσία προς αυτούς που συνειδητά και μαχητικά σηκώθηκαν και πήγαν να αγωνιστούν και αγωνίζονται καθημερινά, χωρίς να ξέρουν οτι οι ίδιοι που τους καλούσαν σε συμμετοχή, οι οργανωτές, υποδαύλιζαν την επιτυχία της συγκέντρωσης αυτής.

Γιατί εκεί είναι η ουσία. Στο να αγωνίζεσαι καθημερινά. Το πρόβλημα δε λύθηκε με μια πορεία. Χρειάζεται συνεχή πορεία. Καθημερινά, συνειδητά, έξυπνα, με αποτελεσματικότητα και χωρίς αφελείς και γενικευμένες προσεγγίσεις. Θέλει συνειδητοποίηση, θέλει ευφυία, θέλει ευρηματικότητα, επαγρύπνιση, σοβαρότητα, προσοχή. Θέλει απόσταση από τα απλοποιημένα μηνύματα των τηλεοπτικών καναλιών. Θέλει αποφασιστικότητα. Αγαθά εν ανεπαρκεία στην ελληνική πραγματικότητα.

You Might Also Like

0 σχόλια