ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ;

By Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Εντάξει. Προσωποποιώντας το πρόβλημα στο πρόσωπο του Μαγγίνα, χάνουμε την ουσία του ασφαλιστικού προβλήματος, το οποίο υφίσταται ασχέτως της οποιασδήποτε συμπεριφοράς του αρμόδιου υπουργού.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς η γήρανση του πληθυσμού μας οδηγεί σε χρεωκοπία του συστήματος και πρέπει να εξευρεθούν πόροι για να το συντηρήσουν.

Όμως, τυπικά τουλάχιστον, τίθεται το εξής ερώτημα : όσο κι αν καλύπτουν το Μαγγίνα οι ΡουσοπουλοΑβραμαπουλοΜπακογιάνοΚαραμανλήδες, επέπεσε σε παράπτωμα καθαρά, απασχολώντας παράνομα αλλοδαπούς, άσχετα αν δεν είναι ο μόνος στη χώρα που το κάνει. Απλά πιάστηκε στα πράσα και δημοσιοποιήθηκε η περίπτωσή του. Εάν αυτό το κάνω εγώ ή εσείς, θα μας επιβληθεί το αναλογούν πρόστιμο. Ο υπουργός θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο, ή θα τη βγάλει καθαρή λέγοντας οτι "φιλοξενούσε" τους αλλοδαπούς;

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να ισχυριστεί και ο ιδιοκτήτης μπαρ οτι φιλοξενεί τις αλλοδαπές χορεύτριες, ο βιομήχανος οτι φιλοξενεί τους αδήλωτους εργαζόμενους κ.ο.κ.

Ούτε την αξία του παραδειγματισμού δε γνωρίζουν εκεί στην κυβέρνηση; Αν το ψάξουν λίγο, μπορούν να το εκμεταλλευτούν και επικοινωνιακά και να τους βγεί σε κέρδος!

Το σημερινό κράτος αδιαφορεί ακόμη και για τα προσχήματα πιά;

You Might Also Like

0 σχόλια