ΜΑΓΓΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ !

By Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2007

Το πρόβλημα είναι οτι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Το πρόβλημα είναι οτι ακόμη και ενέργειες με μανδύα ηθικής είναι βαθιά ανήθικες. Το πρόβλημα είναι οτι όποιος διώχνει έναν διεφθαρμένο, δε γίνεται ο ίδιος αδιάφθορος !


Ο αποπομπή Μαγγίνα είναι αστεία. Είναι αστεία γιατί τυπικά άργησε μια ολόκληρη εβδομάδα. Τι περίμεναν; Να δουν αν θα βγούν και άλλα στη φόρα; Είναι αστεία γιατί προφανέστατα αποτελεί προσωρινή νίκη του Τύπου σε ένα bras de fer με την κυβέρνηση γιατί θίγονται κεκτημένα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Η τοποθέτηση Μαγγίνα δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Δεν έγινε έρευνα για τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αχίλλειο πτέρνα του υπουργού; Φυσικά και δεν έγινε. Γιατί να γίνει άλλωστε; Ποιός νοιάζεται για το καθαρό πολιτικό μητρώων των υπουργών; Μήπως ο πρωθυπουργός ;

Η αποπομπή Μαγγίνα εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση.

Την εκθέτει για υψηλής διαπερατότητας ηθικό φίλτρο στις επιλογές της για τις υπουργικές θέσεις. Γίνεται προφανές οτι, αν δεν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δεν απομακρύνονται οι υπαίτιοι.
Την εκθέτει για βραδεία ικανότητα αντίδρασης απέναντι σε αποκαλύψεις που σε κάθε πολιτισμένο κράτος οδηγούν σε αλλαγή υπουργού.
Την εκθέτει γιατί κάνει το λάθος να θεωρεί οτι διώχνοντας την αιτία του παρόντος προβλήματος, λύνει συνολικά το πρόβλημα.
Την εκθέτει γιατί θεωρεί οτι διώχνοντας την αιτία του παρόντος προβλήματος, εξαγνίζεται και η ίδια. Κάτι που είναι ολοφάνερα λάθος.
Την εκθέτει γιατί το παρελθόν δείχνει οτι η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί τη λήθη ταχύτερη του ανέμου. Αρκεί να θυμηθούμε τον αποπομπή και επιστροφή του Σάββα Τσιτουρίδη...
Την εκθέτει ακόμη γιατί είναι κοινό μυστικό οτι μια στρατιά υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, βουλευτών, πολιτικών, έχουν κάνει και κάνουν καθημερινά πράγματα πολύ χειρότερα από όσα έκανε ο Μαγγίνας.

Ο Μαγγίνας έφυγε. Οι άλλοι όμως μένουν...

You Might Also Like

0 σχόλια