ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ;

By Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Eίναι μικρός ο Τσίπρας;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει εναγωνίως όσους παρακολουθούν τα του Συνασπισμού τις τελευταίες μέρες.
Ας δούμε πρώτα-πρώτα τα γεγονότα :

- Ο Τσίπρας είναι η προσωπική επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου. Γιατί; Υπάρχουν ιδεολογικοί λόγοι ή είναι άλλες οι ενδόμυχες σκέψεις του απερχόμενου προέδρου; Η αλήθεια είναι πως, λόγω του νεαρού της ηλικίας του ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο εύκολα επηρεάσιμος από πολλούς άλλους. Αυτό για έναν πρόεδρο που θέλει μεν να αποσυρθεί, όχι όμως και να μείνει εκτός παιγνιδιού είναι πολύ σημαντικό. Έτσι εφαρμόστηκε η προσφιλής στην Ελλάδα τακτική του δαχτυλιδιού, πρακτική σαφέστατα πρωτόγονων πολιτικά κοινωνιών που επιθυμούν να διατηρήσουν τη συνοχή τους.
- Ο Τσίπρας "πουλάει". Για τον έχοντα ανακαλύψει τις αρετές του marketing ΣΥΝ αυτό αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής προέδρου. Γι'αυτό άλλωστε λέγεται ΣΥΝ και όχι ΚΚΕ !
- Ο Τσίπρας είναι νέος και ο ΣΥΝ στοχεύει στους νέους. Πόσο νέος είναι; Υπερβολικά θα πουν πολλοί. Υπάρχει όριο ηλικίας για αρχηγό κόμματος; Σίγουρα όχι. Παρόλα αυτά, η ηλικία συνοδεύεται από απειρία και την ανάλογη αφέλεια, παιδικές ασθένειες που, στην πολιτική, είναι μοιραίες!
- Ο Τσίπρας είναι lifestyle. Ο ΣΥΝ παίζει το παιγνίδι με τους κανόνες του, κοινοβουλευτικά και κυρίως μέσα στην αγορά. Το lifestyle επηρεάζει πλέον τους -νέους- ψηφοφόρους περισσότερο από τις πολιτικές θέσεις. Ζούμε στην εποχή της εικόνας.
- Ο Τσίπρας εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΝ. Η επιλογή του σημαίνει προσπάθεια εξισορρόπησης των τάσεων.
- Ο Τσίπρας επικοινωνεί. Σίγουρα όχι με τον οξύ λόγο του προκατόχου του αλλά έχει τηλεοπτική αύρα και επιδιώκει την κατάκτηση θέσης μέσα στον κόσμο των media.

Η επιλογή Τσίπρα σηματοδοτεί τη στροφή του ΣΥΝ προς τις ανάγκες της αγοράς, με κριτήρια πλέον κέρδους (πολιτικού). Το πείραμα θυμίζει την περίπτωση του Σπύρου Βούγια. Το ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι...

You Might Also Like

1 σχόλια