ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

By Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Όταν σε κάθε κρατική, ημικρατική, ελαχιστοκρατική κ.ο.κ. επιχείρηση ο κάθε υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, βουλευτής απλός, πολιτευτής, φίλος βουλευτή, ψηφοφόρος βουλευτή, ο φούφουτος ο ίδιος βολεύουν

κόρες, γιούς, ανιψιές, ξαδέρφια, γκόμενες και μή, μεταφράστριες, γραμματείς και φαρισαίους, νυχτοφύλακες και σεκιουριτάδες, άσχετους και άπληστους ανίκανους,
τότε η κοινή γνώμη (που απαρτίζεται από όλους τους προαναφερθέντες) φτάνει να θεωρεί οτι το κράτος αποτελεί έναν πολύ κακό διαχειριστή ή έστω συνεταίρο για μια επιχείρηση.

Όταν λοιπόν αυτή η επιχείρηση, λειτουργώντας με όλους αυτούς και ταυτόχρονα, λειτουργώντας με την ίδια ελαφρότητα με την οποία προσλαμβάνει, φτάνει να πάει κατά διαόλου, οι πρώτοι υποψήφιοι να τη σπρώξουν πιο βαθειά είναι όλοι αυτοί που την εκμεταλλεύτηκαν για να βολέψουν "δικά τους"παιδιά.

Ο Ολυμπιακή λειτουργεί με υπεράριθμους σε πάρα πολλούς (μη νευραλγικούς) τομείς, με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χωρίς ικανούς μάνατζερς για να κάνουν συνετή διαχείριση, χωρίς όραμα για να υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, χωρίς την ανάγκη να είναι κερδοφόρα, ως κρατική επιχείρηση που ζει από τα λεφτά του κράτους. Όταν λοιπόν ο ανταγωνισμός, οι διεθνείς συγκυρίες και τα συσσωρευμένα λάθη φέρνουν τον κόμπο στο χτένι, τρέχουν σε συλλαλητήρια και σε υπουργεία, σε ΜΜΕ και σε ευρωπαϊκούς θεσμούς όλοι αυτοί που συνετέλεσαν στο να φτάσει στην κατάντια αυτή, ζητώντας "δικαίωση".

Οι πολιτικοί κάνουν τη μικροπολιτική τους (πολιτική άμεσου ίδιου οφέλους ανεξαρτήτως εθνικού συμφέροντος), τα ΜΜΕ το παιχνίδι των πολιτικών και ο πολίτης την ...τυφλόμυγα και όλο το πακέτο της παραπληροφόρησης καταντά τον απληροφόρητο πολίτη έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των λίγων. Έτσι δημιουργείται το κλίμα υπέρ της συνέχισης της κατάστασης νταντέματος μιας επιχείρησης που έχει περάσει προ πολλού την παιδική ηλικία και πλέον είναι στά δεύτερα -άντα της, ενώ σκέφτεται και λειτουργεί σα μαμόθρεφτο κακομαθημένο παιδάκι.

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι σαφές οτι πρέπει να κλείσει η Ολυμπιακή, παρά το γεγονός οτι απασχολεί τόσους ανθρώπους και παρά το γεγονός οτι είναι χαϊδεμένη όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά και διεθνώς, αφού της επιτρέπεται να έχει και να διαχειρίζεται ένα όνομα που είναι απαγορευμένο για οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.

Πρέπει να διαλυθεί, να μείνει κλειστή για λίγο καιρό και παράλληλα να ξαναστηθεί μια εταιρεία με το 1/5 του προσωπικού της Ολυμπιακής, με προσλήψεις απόλυτα αξιοκρατικές και με ιδιωτικά κριτήρια, που να πάρει την προίκα της θανούσας αλλά να λειτουργεί με την υποχρέωση να είναι άμεσα κερδοφόρα με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Αυτή είναι η μόνη αποδεκτή λύση για το μέλλον μιας σπάταλης, κακομαθημένης και τεμπέλας κόρης από πολύ καλή οικογένεια μεν, αλλά με πολύ κακό παρελθόν και ακόμη χειρότερο μέλλον.

You Might Also Like

0 σχόλια