ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

By Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Η επιχείρηση "Καθαρά χέρια" στο ΠΑΣΟΚ είναι προφανής. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρεί να αποκαταστήσει την κομματική πειθαρχία, καρατομώντας όσους διαφωνούν, στερώντας τους το πολιτικό βήμα. Η κίνηση συνήθως καταλήγει να βοηθήσει στη συσπείρωση των ¨κομμένων" και στη δημιουργία ομάδων δυσαρεστημένων που, ανάλογα με το βαθμό της ικανότητάς τους για συνεργασία μπορούν να καταστούν εσωτερική αντιπολίτευση ή παραμένουν απλώς απόψεις.

Όμως, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια προσπάθεια χειραγώγησης ενός ολόκληρου τμήματος του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου που στηρίχτηκε στη λαϊκή συμμετοχή. Χωρίς αυτή, παραμένει ένας πολιτικός σχηματισμός που δρα και ενεργεί με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας αλλά δεν παράγει πολιτικό λόγο, θέσεις, προτάσεις δράσεων, οράματα.

Η δυστοκία του σημερινού ΠΑΣΟΚ έγκειται στην αδυναμία του να εμπνεύσει αισιοδοξία, διάθεση για πρόοδο, τάση για βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας, όραμα ποιότητας και αλλαγής των δεδομένων. Αυτό το πρόβλημα για να επιλυθεί χρειάζεται προφήτες. Προφήτες οι οποίοι δεν είναι σήμερα ορατοί... Προφήτες οι οποίοι θα διαδώσουν το μήνυμα, ενώ ταυτόχρονα θα εμπνεύσουν, θα διαμορφώσουν συμπεριφορές, θα κρατήσουν ισορροπίες. Ένα κόμμα, ποτέ στην ιστορία δε διήρκησε στηριζόμενο μόνο σε έναν. Ποιοί θα είναι οι προφήτες του ΠΑΣΟΚ ;

You Might Also Like

0 σχόλια