99% του Άρη Δαβαράκη

By Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

Αύριο Παρασκευή είναι η πρεμιέρα στο ΧΥΤΗΡΙΟ στο Γκάζι του πρώτου θεατρικού έργου του Άρη Δαβαράκη με τίτλο 99%. Το έργο σκηνοθετεί ο γνωστός από τα βιντεοκλίπ του σκηνοθέτης Νίκος Σούλης. Παίζουν οι Τάκης Μόσχος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Περικλής Ασημακόπουλος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Τάσος Μελετόπουλος, σε στίχους του ...Άρη Δαβαράκη.

ΤΟ έργο αφορά την κοινή πορεία τεσσάρων συγκρατούμενων στις φυλακές Κορυδαλλού. Τεσσάρων ανδρών, μεταξύ των οποίων ο ένας είναι τρανσέξουαλ. Και οι τέσσερις πρόκειται να αποφυλακιστούν το πρωί της Δευτέρας που ξημερώνει. Οι σχέσεις, οι προοπτικές, η νέα πραγματικότητα και οι επιλογές των ανθρώπων αυτών δημιουργούν ένα πλέγμα συναισθηματικό πάνω στο οποίο εξυφαίνεται η πλοκή του έργου.

Μιλώντας ο ίδιος ο συγγραφέας για το έργο στο blog του αναφέρει: "αν δεν έχω στραβωθεί εντελώς απο την υποκειμενική ματιά μου, έχουμε φτιάξει κάτι καθαρό και κρυστάλλινο που έχει το προσόν να μην λέει μεγάλα λόγια, να έχει σκηνοθέτη τον Νίκο Σούλη και “ψυχή” του την Ρουμπίνη και να προσφέρει μιαν ανάσα που, τολμώ να προβλέψω, θα βοηθήσει τούς θεατές του να βγούν στο πεζοδρόμιο της Ιεράς Οδού πολύ ξαλαφρωμένοι".
.
.
Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 2103412313

You Might Also Like

0 σχόλια