ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Όταν μιλά ο αιωνόβιος, πια, Μητσοτάκης, το κάνει με συναίσθηση της οικονομίας λόγου που απαιτείται. Αυτό είναι αποκύημα της μαχρόχρονης εμπειρίας του στην πολιτική ζωή όπου, παρά τις αμφιλεγόμενες επιλογές του και τις χαρακτηριστικές του πρακτικές, αν μη τι άλλο, συσσώρευσε πείρα για να ...φάνε και οι κότες.
Επομένως, όσα λέει πλέον, είναι βαρυσήμαντα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι και σωστά ή ηθικά άμεμπτα.

Είπε λοιπόν χτες "τι αξία έχει η ψήφος χωρίς την αντίστοιχη πολιτική νομιμοποίηση;" και έχει δίκιο! Δεν εξετάζουμε φυσικά κατά πόσο το γνώριζε ο ίδιος όταν ήταν πιο ενεργός, αλλά επι της ουσίας έχει δίκιο. Η υφαρπαγή της ψήφου δεν είναι το τέλος της συναλλαγής πολίτη και πολιτικού. Στη συνέχεια απαιτείται η πολιτική νομιμοποίηση, η οποία έρχεται μέσα από την καθημερινή πρακτική και την έξωθεν μαρτυρία του πολιτικού, το έργο του και τα οράματά του!

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας "όπως είχαν διαπιστώσει και οι αρχαίοι μελετητές της Δημοκρατίας η δημαγωγία καταλήγει, όταν φτάνει σε ακραία μορφή, στην άρνηση της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας". Για ποιόν χτυπά η καμπάνα; Ποιούς καταδεικνύει μιλώντας για δημαγωγία; Δεν θεωρείται πιθανό να εννοεί την αντιπολίτευση, καθώς αυτή η ίδια έχει καταλήξει να ομφαλοσκοπεί και να μη θεωρείται σημαντικός αντίπαλος στην κυβερνητική παράταξη. Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς αναφέρεται στη δική του παράταξη. Και προφανώς δε μιλά για τα χαμηλόβαθμα στελέχη.

Στη συνέχεια της κουβέντας του κάνει ξεκάθαρο το νόημα των λόγων του, λέγοντας οτι "ο ρεαλισμός αποτελεί καίρια ιδιότητα του πολιτικού ηγέτη, ο ρεαλισμός όμως της δράσης, όχι ο ρεαλισμός της αδράνειας και της αναβολής". Εδώ ξεκαθαρίζει οτι μιλά για τον ηγέτη, αναφέρεται στον Κώστα Καραμανλή τον οποίο κατηγορεί για αδράνεια και αναβλητικότητα.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "η σημαντικότερη ιδιότητα του ηγέτη είναι να λέει την αλήθεια στο λαό, να μην του κρύβει την πραγματικότητα, να μην του λέει ψέματα, να μην τον παραπλανά".

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, με το δικό του, πλάγιο τρόπο, περνά το μήνυμα οτι ο Κώστας Καραμανλής έχει φθαρεί, ψεύδεται, παραπλανά, αδρανεί, αναβάλει, δημαγωγεί και δεν κερδίζει την πολιτική νομιμοποίηση...

Και φυσικά όλα αυτά δεν τα λέει άδικα ο Μαθουσάλας της πολιτικής ζωής, ο στόχος του είναι να πλασάρει την κόρη του Ντόρα ως το πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να συγκεντρώνει ο ηγέτης. Τώρα, όσο γι'αυτό...

You Might Also Like

3 σχόλια