ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Ο Καραμανλής μίλησε. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ αλλά μίλησε. Σπατάλησε χρόνο από την ελληνική Βουλή, από τους δημοσιογράφους, από το λαό για να τους πει κοινοτυπίες, προθέσεις και αερολογίες...


Αυτή θέλει να είναι η τοποθέτησή του; Αυτή επιθυμεί να είναι η εικόνα που περνάει στο λαό; Γιατί, μέχρι πρότινος, άντε, κάποιοι ήθελαν και τον πίστευαν, έστω και αν τα φαινόμενα έδειχναν σε άλλη κατεύθυνση.
Σήμερα όμως, ακόμη και οι φανατικοί έχουν πλέον διαφοροποιηθεί. Κρατούν μια πισινή και δεν πιστεύουν μόνο ευχολόγια. Βλέπουν καθημερινά να συμβαίνουν πολλά και αντιδρούν ίσως λιγότερο έντονα, αλλα΄εξίσου σοβαρά.

Η εικόνα του έλληνα πρωθυπουργού που προτρέπει τη χώρα να περιμένει την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, την επομένη της θέσης στο αρχείο της δικογραφίας για τις υποκλοπές είναι φαιδρή! Σημειολογικά, καταρρίπτει προσπάθειες ετών για να χτίσει μια εικόνα προσωπικά αδιαφθορου και ελάχιστα ανεκτικού, πολέμιου της διαφθοράς.
Με διορισμένους δικαστές, με μη "έντιμο πρότερο βίο" όσον αφορά τις πολιτικές υποθέσεις και την έκβασή τους, με αποφάσεις που δε συμμερίζονται τις ανησυχίες των πολιτών και ενίοτε εναντιώνονται εξ'ολοκλήρου, όλα δείχνουν οτι πηγαίνουμε στη συγκάλυψη με τη μέθοδο της εξεύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων, την απόδοση ευθυνών σε χαμηλά κλιμάκια, κι αυτό επειδή δε θα είναι δυνατόν να τη γλυτώσουν όλοι και να μη αποδοθούν καθόλου ευθύνες. Το ζήτημα πήρε έκταση βλέπετε.

Ο Καραμανλής για μια ακόμη φορά περνάει επιφανειακά πάνω από τα πράγματα και κάνει οικονομία προσωπικού κεφαλαίου, φοβούμενος οτι θα του χρειαστεί στη συνέχεια. Μόνο που αυτή τη φορά η εικόνα έχει ήδη χαλάσει...

You Might Also Like

0 σχόλια