ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...

By Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

Και ξαφνικά όλοι κόπτονται για το αν υπάρχει συνναλαγή μεταξύ δημοσιογράφων και κυβέρνησης. Λες και αν λιθοβοληθεί ο κομιστής του DVD στον Ανδριανό θα καθαρίσει η χώρα από παρόμοια φαινόμενα. Λες και πρόκειτα για μεμονωμένο φαινόμενο και πρέπει να το εξαλείψουμε για να συνεχίσουμε να είμαστε αγνοί και άσπιλοι!


Κάνουμε σα να μη βλέπουμε τι γίνεται τριγύρω μας. Καθημερινά, ολόκληρη την ημέρα δημοσιογράφοι-παραγγελιοδόχοι μας βομβαρδίζουν με διατεταγμένη ενημέρωση κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση ή το κόμμα που -υποτίθεται- οτι καλύπτουν. Οι εντετελμένοι δημοσιογράφοι, φαινόμενο αποκλειστικά ελληνικό -καθώς στο εξωτερικό υπάρχει σύστημα rotation των δημοσιογράφων που καλύπτουν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, ακριβώς για να μην υπάρχει κίνδυνος συναλλαγής- οι εντεταλμένοι λοιπόν εισβάλλουν στην ενημέρωσή μας και μας παραμυθιάζουν με προκατασκευασμένες ειδήσεις ευρείας κατανάλωσης, εύπεπτες και ανώδυνες. Σα να μην έφτανε αυτό, οι δημιογραφάρες αυτές παίρνουν και θέση για να υποστηρίξουν την πολιτική τους επιλογή, λες και πρόκειται για πολιτικάντηδες που πρέπει να πουν τη γνώμη τους. Καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφίας για κάποια εύσημα από τον "εργοδότη τους" (και δεν αναφέρομαι στα ΜΜΕ...).

Οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι όμως δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν και τα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία γλυκαίνονται από την ισχύ που τους παρέχει η πρόσβαση σε χιλιάδες ανθρώπινα μυαλά, και επιδιώκουν να την κεφαλαιοποιήσουν με δικαιώματα στη νομή της εξουσίας. Η εξουσία είναι διαφορετικό κίνητρο από το χρήμα. Όσοι ονειρεύονται χρήματα είναι λιγότερο επικίνδυνοι από όσους ονειρεύονται εξουσία. Αυτή η τελευταία άλλωστε είναι και πιο ψηλά στην πυραμίδα των ανθρώπινων αναγκών. Εκδότες λοιπόν διεκδικούν εξουσία και αυτό μεταφράζεται σε επιλογές προσώπων, στήριξη επιχειρηματιών, διανομή πόρων, νομή των χρημάτων κλπ. Πρόκειται στην ουσία για ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ο αγγελικός κόσμος της ελληνικής δημοκρατίας επιτρέπει φαινόμενα παρόμοια να εμφανίζονται απροκάλυπτα και να αποτελούν τον κανόνα. Συμπερασματικά, τίποτα δε θα συμβεί εξοστρακίζοντας τον κομιστή του DVD , τίποτα δεν θα αλλάξει, όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο προπαγανδιστικό και σαθρό τρόπο και η κοινωνία θα έχει πληγεί για μια ακόμη φορά από τις υποκριτικές κορώνες του Πάγκαλου και των ομοίων του, την καταδίκη από μέρους των "αναμάρτητων δημοσιογράφων" με τις σχέσεις εξάρτησης από την εξουσία και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, για μια ακόμη φορά.

You Might Also Like

0 σχόλια