Ο ΚΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΕΣ...

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Τις προάλλες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατήγγειλε απόπειρα συνδιαλλαγής που προερχόταν από τον κ. Σπύρο Κλαδά, νυν γενικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και πρώην γενικός γραμματέας στα "Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε". Ο κ. Κλαδάς, δικηγόρος, αποτελεί προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού, με κομματική πορεία στο κόμμα της Ν.Δ. και μεγάλη ισχύ. Πρόκειται δηλαδή για πολύ "χοντρό ψάρι", όπως λέγεται στη δημοσιογραφική ορολογία! Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια στιγμιότυπα της πορείας του κ, Κλαδά, τα περισσότερα από έγκυρες έντυπες πηγές.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000
Aνακοινώνονται τα μέλη της Γραμματείας Οργανωτικού της N.Δ. Yπεύθυνοι Tομέων και Eυρύτερων Περιφερειών: Σγαρδέλης Aντώνης, Παππάς Nίκος, Aλεξανδρής Θύμιος, Γεωργιάδης Πάτροκλος, Kλαδάς Σπύρος.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2001
Ο μικρός Παναγιώτης Bασιλέλλης, παιδί μιας πάμφτωχης εργατικής οικογένειας από το χωριό Παπάδος της Γέρας Λέσβου, έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το νευροβλάστωμα. Το 2000, ένα χρόν ονωρίτερα,εμφανίζεται στα κανάλια η ιστορία του μικρού και της οικογένειάς του που, διά των τηλεοπτικών καναλιών συγκεντρώνει χρήματα για την αντιμετώπιση των αναγκών νοσηλείας του στην Aθήνα!
Τα χρήματα που κατατίθενται σε λογαριασμό που ανοίγει στο κεντρικό κατάστημα της Eθνικής Tράπεζας Mυτιλήνης από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δραχμές! Ο διευθυντής του καταστήματος Mυτιλήνης της Eθνικής Tράπεζας «κλειδώνει» τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί ως αποτέλεσμα εράνου. Zητείται δε συγκρότηση ερανικής επιτροπής, η οποία και θα διαχειριστεί τα συγκεντρωμένα χρήματα υπέρ της υγείας του μικρού. H επιτροπή αυτή ουδέποτε συγκροτείται.
Τον Οκτώβριο του 2000 η οικογένεια Bασιλέλλη ζητεί απ' την Eθνική Tράπεζα να της εκταμιευτεί ποσό 12 εκατομμυρίων δραχμών ώστε το παιδί να μεταβεί σε ειδικό νοσοκομείο της Aγγλίας μια και διαπιστώνονται καρκινικές μεταστάσεις.
Tο ποσό δίνεται εξ ιδίων από την Eθνική Tράπεζα, αλλά εν τω μεταξύ το βρετανικό νοσοκομείο εγγράφως δηλώνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει καμία επιπλέον υπηρεσία από όσες έχουν ήδη προσφερθεί στο παιδί στην Eλλάδα και ότι η μετακίνησή του κρίνεται άσκοπη.
Στις αρχές Iανουαρίου, το νοσοκομείο «Memorial» των HΠA κάνει γνωστό στην οικογένεια Bασιλέλλη ότι δέχεται να νοσηλεύσει το παιδί εφαρμόζοντας μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης, μόνο που θα έπρεπε να της κατατεθεί από τα πριν σε αμερικανική τράπεζα το ποσόν των 90 χιλιάδων δολαρίων, δηλαδή περίπου 33 εκατομμύρια δραχμές. Οι γονείς του Παναγιώτη Bασιλέλλη ζητούν από την Eθνική Tράπεζα να καταθέσει αυτή απευθείας το ποσό που ζητείται, η τράπεζα όμως δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα.
O υπουργός Tύπου, Δημήτρης Pέππας, ανακοινώνει ότι προωθείται τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η οικογένεια του μικρού Bασιλέλλη θα πάρει το ποσό που είχε συγκεντρωθεί μια και δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως σχετική τροπολογία που επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δύο 24ωρα μετά, ο τρίχρονος Παναγιώτης ξεψυχά.

Δικηγόρος της οικογένειας Bασιλέλλη, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της προσπάθειάς της, ήταν ο Σπύρος Kλαδάς, αναπληρωτής υπεύθυνος οργανωτικού της N.Δ.
(πηγή: Ε on Line)

ΜΑΪΟΣ 2004
Τα υπουργεία Οικονομίας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς τοποθετείται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. H «Oλυμπιακά Aκίνητα» αναλαμβάνει τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν για τους Aγώνες, με στόχο να περιοριστεί η επιβάρυνση του Δημοσίου από τη συντήρησή τους.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005
Η εφημερίδα SPORTDAY διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Oι προοπτικές και τα προβλήματα της αγοράς του αθλητικού θεάματος στη χώρα μας". Μεταξύ των ομιλητών και ο γενικός γραμματέας πια Oλυμπιακών Aγώνων, Σπύρος Kλαδάς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Aθλητικό θέαμα και Πολιτεία - Nομοθετικό πλαίσιο και προοπτικές ανάπτυξης».

2006
Ο Σπύρος Κλαδάς γνωμοδοτεί, ως ιδιώτης δικηγόρος (παρότι διορισμένος στα Ολυμπιακά ακίνητα) υπέρ της γνώμης Ζαχόπουλου να πληρωθούν συμβάσεις με γνωμοδότηση ιδιώτη και όχι του νομικού συμβούλου του ΥΠ.ΠΟ. Σα συνέπεια συνεχίζουν να υπογράφονται συμβάσεις «άνω του κοινοτικού ορίου με τη δικαιολογία του επείγοντος και τη συνεχιζόμενη συστηματική κατάτμηση», όπως καταγγέλει η πρώην προϊσταμένη της Διαχειριστής Αρχής του ΥΠΠΟ Έρση Φιλιπποπούλου.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Η "Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής στο Γαλάτσι" καταγγέλει τη στάση του κ. Κλαδά σε αιτήματά τους για το Ολυµπιακό Γυµναστήριο Γαλατσίου. Η ανακοίνωση είχε ως εξής:

"Η "ένοχη" σιωπή του κυρίου Κλαδά για το Ολυµπιακό Γυµναστήριο Γαλατσίου!
Στις 10 Νοεμβρίου έληξε ο διαγωνισμός της "Ολυμπιακά Ακίνητα" για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από:
. Ένωση προσώπων από τις εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ
ΑΕ και Άκτωρ ΑΤΕ.
. Ένωση προσώπων από τις Ακροπόλ Χαραγκιώνης ΑΕ και Sonae
Sierra SGPS SA.
Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου θα παραχωρηθεί για περίοδο έως και 12 χρόνια. Εκτός των αθλητικών και πολιτιστικών χρήσεων προβλέπονται καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επιπλέον κατασκευών στο χώρο, έκτασης 8 στρεμμάτων. Η όλη έκταση είναι περίπου 90 στρέμματα και οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 36 στρέμματα. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν υπήρξε καμία αναφορά κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τη συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στο Γυμναστήριο. Η έκδηλη ανησυχία των δημοτών για την τύχη του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου και τις επιπτώσεις που θα έχει η περιοχή μας από τις χρήσεις που προβλέπονται, μας ώθησε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Σπύρο Κλαδά. Ο κ. Κλαδάς είχε δεσμευθεί προφορικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου στις 30/11/2004 ότι ο Δήμος Γαλατσίου θ. αποκτήσει τη χρήση 1 αίθουσας του Γυμναστηρίου και υποστηρικτικούς χώρους για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Στείλαμε, λοιπόν, στον κ. Κλαδά το ερωτηματολόγιο που
δημοσιεύουμε, ζητώντας απαντήσεις και διευκρινήσεις από τον ίδιο προσωπικά, γιατί εκείνος είχε αναλάβει να μας καθησυχάσει (ή μήπως να μας "κοιμίσει";) ένα χρόνο πριν! Μιλήσαμε πολλές φορές με το γραφείο του, αλλά δυστυχώς η "ένοχη" σιωπή του κου Κλαδά ήρθε προς απάντησή μας. Δεν είχε την ευγένεια να μας απαντήσει έστω και αρνητικά".


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007
Ο Σπύρος Κλαδάς ορίζεται ως ο νέος ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρώην ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ Ηλίας Αργυρός στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Pαγκούσης, σημειώνοντας με έμφαση ότι «ο κ. Kλαδάς είναι μέλος του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα, απ' ό,τι αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ακόμη και μέλος του "πρωινού καφέ".

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 11/11/07 διαβάζουμε :
"Η περιπέτεια των ομολόγων αλλά και οι επιχειρηματικές εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, δύο υποθέσεις που έπληξαν ευθέως την εικόνα της κυβέρνησης, αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα για την ολική ανατροπή του τρόπου διαχείρισης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου από τη νίκη του Σεπτεμβρίου και εφεξής.

Οι κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ως πρόεδρος του ΟΠΑΠ, και Σπύρος Κλαδάς, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ) του υπ. Οικονομίας, αποτελούν -εν τους πράγμασι- τους τοποτηρητές του πρωθυπουργού, με το βλέμμα τους όμως να πέφτει πολύ πιο μακριά από το πεδίο που τους ανατέθηκε. Από κοντά και ο κ. Αγγελος Φιλιππίδης, ως νέος πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι κ. Χατζηεμμανουήλ και Κλαδάς συμμετέχουν συχνά στις πρωινές συσκέψεις στο Μαξίμου, διατηρούν επί χρόνια στενές σχέσεις με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου, έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Θεόδ. Ρουσόπουλο, ενώ η αφοσίωσή τους στον πρωθυπουργό δεν αμφισβητείται. Και οι δύο κέρδισαν ακόμη περισσότερους πόντους στην πρωθυπουργική εκτίμηση όταν, ήδη από τις αρχές Μαρτίου, εκλήθησαν να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι στην υπόθεση των ομολόγων που συγκλόνισε το κυβερνητικό επιτελείο. Στον δε κ. Σπ. Κλαδά αποδίδεται ο ρόλος του «ειδικού ερευνητή», αυτού δηλαδή που ανέλαβε για το Μαξίμου να εξετάσει όλες τις κρίσιμες υποθέσεις που ήρθαν στην επικαιρότητα. Δεν είναι, συνεπώς, τυχαίο ότι οι «κακές γλώσσες» τους φέρουν πίσω από τις απομακρύνσεις ή μετακινήσεις όλων όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση των ομολόγων.

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο επισκέπτης στον όροφο του Μαξίμου όπου εδρεύει ο κ. Θεοδ. Ρουσόπουλος θα έβλεπε τον ...κ. Κλαδά, ομού με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Δ. Ζακυνθινό, να συζητάνε τρόπους διαχείρισης των κρίσεων.

Οι κ. Χατζηεμμανουήλ και Κλαδάς χαρακτηρίστηκαν ως «το μακρύ χέρι του Μαξίμου» στον ΟΠΑΠ (διαχειρίζεται τον τεράστιο τζίρο που καταλήγει σε επιδοτήσεις και κρατική διαφήμιση), αλλά και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Τα δύο «χρυσά παιδιά» της «νέας καραμανλικής γενιάς» δεν περιορίζονται στα του οίκου τους. Αποτελούν την άτυπη αλλά ισχυρή ομάδα συμβούλων του πρωθυπουργού, έχοντας γνώμη και άποψη για την αξιοποίηση στελεχών σε κυβερνητικά πόστα. Πολλοί είναι οι υπουργοί που κάνουν λόγο για «ιεροεξεταστές» που έστειλαν στην πυρά πολλά στελέχη. Αυτό διόλου ενοχλεί το Μαξίμου από τη στιγμή που, με τον τρόπο αυτόν, διασφαλίζεται ότι η φωτιά δεν θα πλησιάσει καν στην Ηρώδου Αττικού".

Η κατηγορούμενη για εκβιασμό στην υπόθεση Ζαχόπουλου Εύη Τσέκου καταθέτει οτι συναντήθηκε με το Σπύρο Κλαδά με αφορμή το διαγωνισμό για 148 θέσεις στα "Ολυμπιακά Ακίνητα" στον οποίο συμμετείχε και η ίδια. Ο ίδιος, νυν επικεφαλής της ΥΠΕ (πρώην ΣΔΟΕ), παραδέχθηκε τη μεταξύ τους συνάντηση που, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού αλλά αντικρούει τους ισχυρισμούς της Τσέκου για το αντικείμενο της συζήτησής τους. Ο διαγωνισμός παγώνει από το νέο υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό.

Tον κ. Kλαδά καταγγέλει στην εκπομπή του ο M. Tριανταφυλλόπουλος, καθώς, όπως είπε, δέχθηκε στο σπίτι του την επίσκεψη γνωστού του βουλευτή της NΔ -τον οποίο δεν κατονόμασε, είπε ωστόσο ότι δόξασε την Eλλάδα στο παρελθόν-, ο οποίος του μετέφερε μήνυμα του κ. Kλαδά να μην αναφερθεί η εμπλοκή του στην υπόθεση Zαχόπουλου με αντάλλαγμα τη σιωπή του για το ποσό των 5 εκατ. 200 χιλ. ευρώ, που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Θ. Aναστασιάδη. Ο κ. Κλαδάς καταθέτει μήνυση...

You Might Also Like

0 σχόλια