ΑΓΕΛΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

By Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

Έ όχι! Δε θα καθήσω να ασχοληθώ με το νέα κρούσμα βίας με αφορμή τα ποδοσφαιρικά και το θάνατο νεαρού φιλάθλου μετά από συμπλοκή μεταξύ ΟΛΥΜΙΑΚΩΝ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ.


Δε θα είναι ο τελευταίος. Κι αυτό γιατί η διαπαιδαγώγηση των ελλήνων δεν τους αποτρέπει από τη χρήση βίας. Αντιθέτως τους ωθεί προς αυτή. Ο πατέρας του θύματος μιλούσε και το μόνο που έλεγε ήταν πως θα βρει τους υπαίτιους και θα εκδικηθεί... Οι δράστες πήγαν και σκότωσαν χωρίς καν να κρύψουν τα πρόσωπά τους... Τα ΜΜΕ περιγράφουν επακριβώς την τεχνική των δολοφόνων, ώστε οι επίδοξοι μιμητές τους να πάρουν ιδέες... Τα σχολεία δε χολοσκάνε για το ηθικό ποιόν των μαθητών τους. Οι καθηγητές περιμένουν να τελειώσει η ώρα τους και να φύγουν για τα ιδιαίτερα...Οι γονείς ενδιαφέροντα για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη διαπαιδαγώγηση τω παιδιών τους για την αποχή από τη βία και κυρίως ...την παροχή ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ένας λαός χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ, θα σφάζεται μονίμως στους δρόμους για ποδοσφαιρικές αντιζηλίες... Οι αγέλες των φιλάθλων θα λειτουργούν πάντα ενστικτωδώς, προβάλλοντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Οι ανάγκη του ανήκειν σε κάποια κοινωνική ομάδα που είναι χαρακτηριστικό των νέων θα εκτονώνεται μέσα από ποδοσφαιρικές δομές, ελλείψει άλλων εναλλακτικών.
Και οι πονηροί πολιτευτές θα κρατούν το κοπάδι μαζεμένο...

You Might Also Like

2 σχόλια