ΕΡΕΥΝΑ-ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ!

By Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2008

'Ηρθε η ώρα να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας της Dimolog Statistics, σε αστάθμητο δείγμα με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών, που έτρεξε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Το ερώτημα ήταν: ποιός θεωρείτε οτι ΔΕ λέει ψέμματα ή έστω οτι λέει τα λιγότερα στο θέμα Ζαχόπουλου και τα συν'αυτώ;
.
Τα αποτελέσματα ήταν
Βαρώνος Μυνγχάουζεν 52%
Θέμος 30%
Μάκης 21%
Κυβέρνηση 8%
Τσέκου 7%
MEGA 6%
Κουκοδήμος 5%
Κλαδάς 5%

Τι συμπεράσματα μπορούν να βγούν από τα αποτελέσματα αυτά; Πρώτα πρώτα οτι περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι όλοι λένε ψέμματα και μάλιστα πάρα πολλά. Η ψήφος στον παραμυθά Μυνγχάουζεν είναι ψήφος απαξίωσης όλως των υπόλοιπων επιλογών.
Στη συνέχεια, εντυπωσιακό πρέπει να θεωρηθεί το ποσοστό που λαμβάνει ο Θέμος Αναστασιάδης. Το 30% είναι υψηλό ποσοστό με δεδομένο τον πόλεμο που δέχεται από κυβερνητικούς και ΜΜΕ και τις αποκαλύψεις για το ρόλο του στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου με τη διακίνηση του επίμαχου DVD.
Το 21% του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι χαμηλό, με δεδομένο το γεγονός οτι ο ίδιος δε συμμετείχε στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου άμεσα, ούτε κατηγορήθηκε για κάτι. Προφανώς το ποσοστό αντικατοποτρίζει το σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο μεγαλοδημοσιογράφος από την κοινή γνώμη.
Το 8% που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι δείγμα της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από μικρό ποσοστό φανατικά πιστών.
Η κατηγορούμενη Τσέκου λαμβάνει 7%, ποσοστό υψηλό αν ληφθεί υπόψιν οτι θεωρείται πολύ πιθανή η ενοχή της στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Το MEGA λαμβάνει μόλις 6%, παρά την καμπάνια μετάπεισης της κοινής γνώμης.
Οι Κουκοδήμος και Κλαδάς με 5% ο καθένας απλά επιβεβαιώνουν τη βεβαιόπτητα της κοινής γνώμης για την εμπλοκή τους.

Συνολικά, η διασπορά των αποτελεσμάτων δείχνει τη σύγχιση της κοινής γνώμης για το θέμα, την αδυναμία να ξεχωρίσει ποιός φταίει και σε ποιό βαθμό. Ωστόσο υπάρχει συμφωνία στο γεγονός ότι όλοιι θεωρούνται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ψεύτες, με λιγότερο ψεύτη το βαρώνο Μυνγχάουζεν!


You Might Also Like

0 σχόλια