ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

By Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Σήμερα λοιπόν "απολογείται" η Τσέκου στον ανακριτή. Τα εισαγωγικά στο "απολογείται" μόνο διακοσμητικά δεν είναι. Στην πραγματικότητα θα παραδώσει ένα υπόμνημα, το οποίο είχε όλο το χρόνο να ετοιμάσει ώστε να μπορεί να θεωρηθεί πιστευτό, από νομικής πλευράς τουλάχιστον.

Γιατί από ηθικής πλευράς, ξέρουν όλοι τι έχει γίνει... Όμως η ελληνική δικαιοσύνη θα βολευτεί με μια μαγειρεμένη απολογία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφωνιών και του πάρε-δώσε που έχει γίνει ώστε να βγούν λάδι όλοι όσοι πρέπει να μπουν πραγματικά στη φυλακή.

Ένα τεράστιο πολιτικό θέμα, με προεκτάσεις σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που λειτουργεί με κανόνα το ρουσφέτι, πηδάει συμβασιούχες, στήνει διαφωνισμούς, προσλαμβάνει τα δικά της παιδιά, χρηματοδοτεί με κρυφούς λογαριασμούς τους ημέτερους για να το φηφίσουν στις εκλογές, ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί ενωτικά για να συγκαλύψει ό,τι αχνοφάνηκε από το άλμα στο κενό του Ζαχόπουλου. Απειλές, εκβιασμοί, οικονομικές δοσοληψίες, προπαγάνδα, διακανονισμοί χρησιμοποιούνται κατά κόρον και ο απλός πολίτης δε βλέπει τίποτα από όλα αυτά.

Γιατί όλα αυτά γίνονται για χρόνια. Για πάρα πολλά χρόνια. Και όλοι επωφελούνται στο βαθμό που μπορούν από αυτά. Όλοι κάποιον βόλεψαν στο δημόσιο, κάτι καταπάτησαν, μια παραβασούλα την έκαναν, κάτι κλήσεις έσβησαν, κάτι φορολογικά τακτοποίησαν, γενικά την έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Έτσι η συγκάλυψη τους πέφτει γάντι. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τόσο πάλεψαν να εγκαταστήσουν. Και που την τροφοδοτούν περιμένοντας με τις ώρες έξω από τα γραφεία των βο(υ)λευτών...

Η οθωμανική πρακτική του ρουσφετιού είναι στη βάση του ζητήματος Τσέκου. Παράλληλα με την αλαζονεία της εξουσίας, την αναξιοκρατία, την κρατική μαφία, την απληστία των κυβερνώντων. Όμως το ρουσφέτι είναι η αχίλλειος πτέρνα του πολίτη. Αν θέλει να ζήσει σε συνθήκες ισονομίας, σε συνθήκες σύγχρονες, τίμιες, ευρωπαϊκές, πρέπει ο ίδιος ο πολίτης να καταδικάσει και να καταγγείλει το ρουσφέτι, το οποίο αποδεικνύεται μπούμερανγκ εναντίον του. Τον βοηθά σήμερα και τον καταδικάζει στη μιζέρια την επαύριο. Και φυσικά απαιτείται να ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι, ώστε όσοι το εφαρμόζουν να ρισκάρουν χοντρά. Μόνο έτσι, σιγά-σιγά θα ελαττωθεί...Μόνο έτσι θα ξεφύγει η χώρα από τις οθωμανικές της καταβολές...

You Might Also Like

0 σχόλια