ΤΟ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚΟ-ΔΙΑΒΗΜΑ...

By Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Ας υποθέσουμε οτι η κυβέρνηση κάνει το "απονενοημένο διάβημα" και κατεβάσει νομοσχέδιο που θα περιορίζει την ελευθερία των μπλόγκς (ας το υποθέσουμε λέω, χάριν της πλοκής της ιστορίας).

Ποιός τους διαβεβαιώνει οτι οι μπλόγκερς δε θα κινήσουμε γη και ουρανό, όχι μόνο εντός της χώρας, καθώς ο αριθμός των μπλόγκς σήμερα ξεπερνά τις 32.000 αλλά και εκτός;

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει με το που θα ενημερωθούν τα ξένα ΜΜΕ, μέσω της συμμετοχής των μπλόγκερς σε μπλογκς και φόρα των ξένων ΜΜΕ, μέσω της απευθείας ενημέρωσής τους για όσους έχουν τις προσβάσεις ή μέσω των ξένων ανταποκριτών στην Ελλάδα;

Φαντάζεστε τους τίτλους:

GREECE REPRESSES BLOGGING
GREECE ONLY IN E.U. TO VOTE RULES FOR BLOGGING
LA GRECE N'ACCEPTE PAS LES LIBERTES DES BLOGGERS
GRECE PAYS ANTI-BLOG?
LA GRECE CONTRE LA LIBERTE D'EXPRESSION
GRIEKENLAND TEGEN BLOGGERS ...και άλλα πολλά.

Γιατί το θέμα "πουλάει". Αφορά της ελευθερία της έκφρασης και πρόκειται για ένα προϊόν της Google. Επομένως και η ίδια η εταιρεία θα πρέπει να λάβει γνώση των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τα ΜΜΕ του εξωτερικού θα "παίξουν" κατά κόρον το θέμα. Γιατί 32.000 άνθρωποι είναι μια μάζα. Και γιατί δεν πρόκειται για άξεστους και εσωστρεφείς πολίτες αλλά για γερά μυαλά και συνειδητοποιημένους ανθρώπους, με γνώσεις και δημοκρατικές ευαισθησίες. Και μεταξύ αυτών και πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Διότι το φίμωμα των μπλόγκερς είναι φίμωμα ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα από τα πιο ενεργά.

Ας το σκεφτούν λοιπόν καλύτερα οι λαμπροί εγκέφαλοι του Μαξίμου και της Αυλής του, πριν κάνουν το απονενοημένο διάβημα. Ας το σκεφτούν και ας καθήσουν στα αυγά τους, γιατί δε θα βρουν μπροστά τους λίγους και αδύναμους.
Και ταυτόχρονα, ας κινητοποιηθούν και οι αντιπολιτευόμενοι, πριν τους πάρει κι'αυτούς η μπάλα. Ας κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς τους, όχι για ψηφοθηρία, αλλά για μάχη. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ ας κουνηθούν από το λήθαργο πριν βρεθούν στο περιθώριο.

Οι μπλόγκερς στην "παρανομία" είναι πιο επικίνδυνοι για οποιοδήποτε καθεστώς από οτιδήποτε άλλο. Οι ίδιοι μπλόγκερς θα ανοίγουν λογαριασμούς σε χώρες του εξωτερικού, μέσω φίλων, και θα κάνουν "ιντερνετικό αντάρτικο πόλεων". Τι θα βρει να πιάσει τότε η αφελής και ανίδεη κρατική μηχανή; Γιατί μπλόγκς δεν είναι το press-gr. Μπλόγκς είναι οτιδήποτε άλλο. Αν θέλει να μάθει η κυβέρνηση τι εστι μπλογκς, ας κοπιάσει. Ή επί το ορθότερον, LET THEM COME!

You Might Also Like

1 σχόλια