ΝΕΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ...

By Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Διαίρει και βασίλευε και οι ΗΠΑ ξέρουν να παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι αυτό. Συνεχίζοντας το διαμελισμό της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν οι Αλβανοί του Κοσόβου στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους, κάτι που έγινε παρά την έντονη αντίδραση της Σερβίας, αλλά και της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι, που έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν αντίστοιχη στάση από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία συγκάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου απλώς διαπιστώθηκε η διάσταση απόψεων.
Τι θα επακολουθήσει; Φυσικά η πορεία απόσχισης των Αλβανών των Σκοπίων, αυτών της Βουλγαρίας, των Ούγγρων της Ρουμανίας και φυσικά των Τούρκων της Θράκης! Κυρίως όμως δημιουργείται προηγούμενο για τα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου αναμένεται η Τουρκία να διεκδικήσει αντίστοιχη μεταχείριση.
Γιατί, ως γνωστόν, τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ προέχουν των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών. Αυτό όμως δεν είναι καινούριο. Καινούρια είναι η αμήχανη έως και αφελής στάση της Ευρώπης, που δρα ανιστόρητα και κυρίως επικίνδυνα.
Όσο για τη στάση της Ελλάδας, ειλικρινά τι περιμένατε από την κόρη του Μητσοτάκη και τον ανηψιό του Καραμανλή;

You Might Also Like

5 σχόλια