Η ΝΕΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

By Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2008

H τιμή είναι ο 'θεός', η ποιότητα ο 'υιός' και η ευαισθησία στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες (π.χ., προστασία περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας) το 'άγιο πνεύμα'.

Αυτό δήλωσε ο «γκουρού» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), δρ. Μπρους Πιασέσκι (φωτογραφία), -σύμβουλος εταιριών-κολοσσών σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Πρόθεσή του ήταν να ευαισθητοποιήσει τις επιχειρήσεις στις αρχές του λεγόμενου «Καπιταλισμού Κοινωνικής Ευθύνης» (SRC), ενός κοινωνικά «συνειδητοποιημένου» καπιταλισμού. Ταυτόχρονα ανέφερε οτι μεταξύ των 100 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, μόνο οι 49 είναι χώρες, ενώ οι 51 είναι επιχειρήσεις!

Η αφύπνιση του ελληνικού επιχειρηματικού φιλότιμου είναι στόχος και του υπουργού Ανάπτυξης Χρ.Φώλια. Ωστόσο, οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν την παντελή αδιαφορία τους για παρόμοιες πρακτικές, καθώς οι ενέργειές τους βαδίζουν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Για παράδειγμα, μόλις προχτές, σε συνάντηση του ΣΕΒ με τον υπουργό χωροταξίας κ. Σουφλιά, ο ΣΕΒ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των βιομηχάνων για τα πρόστιμα που επεβλήθησαν σε επιχειρήσεις για τη μόλυνση του Ασωπού ποταμού και για την δημοσιοποίηση των επωνυμιών τους. Δείγμα της τρομακτικής απόστασης που χωρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις από τις επιταγές του σύγχρονου management.
Συνεπώς, ελληνικό επιχειρηματικό φιλότιμο ...γιόκ!

You Might Also Like

0 σχόλια