AGION OROS REAL ESTATE!

By Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

Άρση της βουλευτικής ασυλίας ζητούν, λέει, οι αρχές του Αγίου Όρους, για γυναίκα-βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραβίασε το "άβατο" του Αγίου Όρους! Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη βουλευτής πέρασε, όπως και άλλες γυναίκες, πάνω από το τοιχάκι που οριοθετεί τα όρια του Αγίου Όρους. Η κίνηση ήταν συμβολική και στόχος ήταν να στραφούν οι προβολείς προς τη διαμαρτυρία 1.500 κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με τις αρχές του Όρους, για μια έκταση μεγαλύτερη των 80.000 στρεμμάτων.

Ωραία πράγματα! Καταπάτησε, λέει, το άβατο! Σιγά μη σκότωσε κιόλας! Το αίτημα για άρση της ασυλίας βουλευτή για την συμβολική αυτή κίνηση είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες! Και ταυτόχρονα προκλητικό. Ναι, ξέρω, οι παραδόσεις αιώνων, το άβατο, μπλα, μπλα...

Για να τα δούμε λίγο τα πράγματα με άλλο μάτι: 88.000 στρέμματα είναι η μισή Χαλκιδική! Τι δουλιά έχει το Άγιο Όρος να μαλώνι με του ςκατοίκους των περιοχών αυτών για περιουσιακά θέματα; Ίσως όταν τα μέρη αυτά ήταν άδεια να μην υπήρχε πρόβλημα. Σήμερα όμως, σε μια Χαλκιδική κορεσμένη από κόσμο, με τουρίστες από ολόκληρη την υφήλιο, το Όρος είναι ιδιοκτήτης γης και μάλιστα την υπερασπίζεται με κάθε μέσο; Και μάλιστα γης εκτός των τοιχών του Άγίου Όρους; Στην Τορώνη; Τι δουλιά έχει το άβατο του πνευματισμού με οικόπεδα και αμπέλια τεράστιας αξίας, που τα διαχειρίζεται και προβαίνει σε αγοραπωλησίες το Άγιο Όρος;

Ξέρω πάλι, θα μου πείτε, αφού είναι δικά τους από αιώνες κλπ... ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ! Δε χρειάζεται καμία περιούσία εκτός Αγίου Όρους η αρχή αυτού!
Δεν είμαι αφελής. Ξέρω οτι σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα γίνουν όλα αυτά οικοπεδάκια... Πολλοί επιτήδειοι θα κονομήσουν! Όμως, δεν έχει καμία δουλιά το μοναστήρι να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης οικοπέδων-φιλέτων στη Χαλκιδική! Αντιβαίνει στην πνευματικότητα του ρόλου του, αντιβαίνει στο αίσθημα δικαίου, αντιβαίνει και στην κοινή λογική! ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ λοιπόν, ακι ας βρεθεί ένας τρόπος να μοιραστούν σε ακτήμονες, μήπως έτσι πιάσουν και τόπο!

You Might Also Like

4 σχόλια