ΤΟ έλλειμα της ανθρωπιάς

By Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Και ξαφνικά, ως δια μαγείας, συμβαίνει το απρόσμενο! Με απόφαση των συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας κατεβαίνουν σε καθολική απεργία, με αποτέλεσμα να κλείσει το Χρηματιστήριο. Παρά τη νομοθεσία, που απαιτεί προσωπικό ασφαλείας και διασφάλιση της λειτουργίας του Χ.Α.Α., οι συνδικαλιστές κατάφεραν να χτυπήσουν το σύστημα εκεί ακριβώς που πονάει. Στο γρανάζι που κινεί όλο το σύστημα.

Γιατί κάθε σύστημα έχει τα τρωτά του σημεία, τις αχίλλειους πτέρνες του. Στην οικονομία είναι το Χρηματιστήριο.

Ο υπουργός εθνικής οικονομίας έγινε έξω φρενών. Τα έβαλε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλλαδας, απείλησε οτι στο μέλλον τη δουλιά που σήμερα κάνουν οι εργαζόμενοι της Τ.τ.Ε. θα την κάνουν ιδιωτικές τράπεζες, διέταξε την αστυνομία να διευκολύνει την τοποθέτηση προσωπικού ασφαλείας. Μάταια όμως! Το Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό για δεύτερη μέρα!

Κάποιος αφελής απλουστεύοντας τα πράγματα είχε πει κάποτε πως οι επιχειρήσεις είναι στην πραγματικότηα οι άνθρωποί τους. Από τότε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έγινε εφικτό να καταρίψει κάποιος αυτή την παραδοχή.
Αυτό ακριβώς είανι που δεν έχει καταλάβει ο υπουργός εθνικής οικονομίας, όπως και ο πρωθυπουργός. Οτι τη χώρα που επιχειρούν να μεταρρυθμίσουν, την απαρτίζουν άνθρωποι που, ως άνθρωποι έχουν ανάγκες, έχουν απαιτήσεις, έχουν δικαιώματα. Νομίζοντας οτι νομοθετούν για ανθρωποειδή, προσαρμόζουν τη στάση τους στην παραδοχή αυτή. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται συνεχώς από τα συναισθήματα.Και κυρίως από την ανθρωπιά...

You Might Also Like

0 σχόλια