ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ...

By Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Οι Κινέζοι είναι πολύ ευτυχισμένοι! Επιτέλους μας κατάφεραν και τους δώσαμε την ολυμπιακή φλόγα, που με τόσο ζήλο κρατούσαμε πεισματικά στα χέρια μας.

Αμέσως μόλις έγινε η παράδοση, η κινέζικη μηχανή πήρε μπρος. Ξεκίνησε να αναλύει τη φλόγα, να βγάζει πρότυπα μοντέλα, να κάνει δοκιμές και, όπως όλα δείχνουν, εντός της εβδομάδας θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν μια νέα φλόγα, πιο αναφτερή, πιο μπλε και πιο θερμή, πιο ολυμπιακή. Και φυσικά-και κυρίως-φτηνότερη.
Αφού πάρει την πιστοποίηση της Ολυμπιακής Επιτροπής η νέα φλόγα-made in China-θα αρχίσει να εξάγεται σε όλες τις χώρες, έχοντας σαν κύριο ατού της την τιμή και φέροντας την πιστοποίηση ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ (OLYMPIC GENUINE FLAME-OGF). Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις όπως αναπτήρες, κεράκια, καντήλια, γκαζάκια κ.ά.
.
Η πώληση της φλόγας ήταν μέρος της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης για την εκχώρηση των ελληνικών λιμανιών στους κινέζους και συμπεριλαμβανόταν στα αντισταθμιστικά οφέλη που αξίωναν οι αγοραστές. Αποτελούσε δε πάγια τακτική στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθεί την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.
Έναντι της παραχώρησης, η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την προνομιακή αγορά εκατομμυρίων αναπτήρων OGF, για να καλύψει τις ανάγκες των ελλήνων εμπρηστών τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται η κατανάλωση. Παράλληλα, η Ένωση Παραγωγών Ζωνιανών ζήτησε να γίνει σπόνσορας στο συγκεκριμένο προϊόν, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία της στα μεγάλα ελληνικά ιδεώδη.
Από την άλλη, η ελληνική αστυνομία έδωσε παραγγελία για 100.000 βόμβες μολότωφ OGF με γνήσια ολυμπιακή φλόγα, για να τις παραχωρήσει στους γνωστούς-άγνωστους. Ωστόσο, το συντονιστικό όργανο των γνωστών-αγνώστων εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την ποιότητα των κινεζικών προϊόντων και ζήτησε να γίνουν εξονυχιστικά τεστ, κατά προτίμηση σε υπουργεία και τράπεζες.

You Might Also Like

0 σχόλια