Επαγγελματικός προσανατολισμός για τρομοκράτες!

By Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008

Ε.Ε.Δ.: Ένοπλη Επαναστατική Δράση. Δεν το κάνατε Ένοπλη Δράσης Επανάστασης βρε παιδιά, ώστε συντετμημένο να δίνει Ε.Δ.Ε.; Έτσι θα το μπερδεύαμε και με την ένορκη διοικητική εξέταση. Έτσι κι άλλιώς, το ίδιο αποτέλεσμα έχουν: τζούφιο. Γιατί, είδε κανείς καμία Ε.Δ.Ε. να βγάζει τίποτα, είδατε κανέναν να πηγαίνει σπίτι του, κανέναν να φυλακίζεται, καμιά σοβαρή τιμωρία τέλος πάντων;

Έτσι και η Ε.Ε.Δ. αποδεικνύεται η οργάνωση των ...ασχέτων. Ένα χρόνο πριν επιχείρησε να βάλει βόμβα στη ΔΟΥ Αργυρούπολης, μέσα σε μια χύτρα, αλλά ...δεν εξεράγη. Άντε λες, ατυχία. Τώρα, πήγαν χτες να βάλουν βόμβα στη Διεύθυνση Δασών, στη Μεσογείων και, αφού έκαναν λάθος στο κτίριο, τελικά και πάλι δεν εξεράγη η βόμβα, αλλά μόνο ο πυροκροτητής... Η δυναμίτιδα ήταν βλέπετε ...νοτισμένη! Άσε που πήραν πριν τηλέφωνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για να προειδοποιήσουν, και από τη σαστιμάρα τους δεν έλεγαν καθαρά το όνομα της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να νομίζει η αστυνομία οτι αντί για "Ένοπλη Επαναστατική Δράση" έλεγαν "ό,τι βρέξει ας κατεβάσει"!

Παιδιά της Ε.Ε.Δ. έχετε ακούσει ποτέ για επαγγελματικό προσανατολισμό; Ναι, αυτό που πηγαίνεις και σου λένε ποια δουλιά σου ταιριάζεις για να την επιλέξεις. Κάντε μια προσπάθεια να πάτε, σας χρειάζεται... Διότι, προφανώς, δεν έχετε διαλέξει σωστά. Τρομοκράτης είναι δύσκολη δουλιά. Θέλει κότσια, έχει δύσκολα ωράρια, θέλει διάβασμα. Άσε που δε μπαίνεις και έυκολα! Έχει πολλά εργαστήρια, χρειάζεται υλικά, έχει κόστος. Δύσκολη δουλιά, δύσκολη. Και, αν είναι να είσαι τρομοκράτης, να είσαι επαγγελματίας, όχι ερασιτέχνης.

Διότι, τι ρεζιλίκι είναι αυτό με σας; Μια δεν άνοιξε η χύτρα, μια νότισε η δυναμίτιδα... Ξεφτιλίσατε τον ιερό χώρο της τρομοκρατίας. Δεν πάτε για καμιά μετεκπαίδευση στο Ιράκ, στο Πακιστάν, έστω στο Αφγανιστάν καλύτερα; Άντε μπράβο, και μετά ξαναελάτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε. Και αν δε βρίσκετε δουλιά, πάτε σε κανένα βουλευτή... Όλο και κάπου θα σας βολέψει, τόσες οργανώσεις υπάρχουν! Εν ανάγκη, γίνετε bloggers!

Παραθέτουμε στη συνέχεια το δεκάλογο του σωστού τρομοκράτη, μήπως και σας βοηθήσουμε λίγο στην εκπαίδευσή σας:
1. Πάντα ελέγχει τη διεύθυνση για το αν είναι σωστή. Ποτέ χτύπημα σε λάθος διεύθυνση. Αν πάλι συμβεί, το τρομοκρατικό σαβουάρ βίβρ απαιτεί να αφήσει την κάρτα του με ένα μεγάλο "ΣΥΓΝΩΜΗ, ΛΑΘΟΣ"...
2. Πάντα ελέγχει την καλή κατάσταση των εκρηκρικών. Αυτό δε σημαίνει οτι τα δοκιμάζει να δει άμα σκάνε! Το κάνει σε ένα μικρό δείγμα... Κρυφά, έξω από την πόλη φυσικά. Αυτό ονομάζεται σύστημα διασφάλισης ποιότητας!
3. Ο σωστός τρομοκράτης κάνει ορθοφωνία. Αλλιώς, που να τον καταλάβουν όταν τηλεφωνεί για να προειδοποιήσει για βόμβα; Πάμε μαζί, αααεεειιιιοοοοοουυυυ..
4. Ο σωστός τρομοκράτης είναι αυτός που τρομοκρατεί! Αλλιώς, τζάμπα κάνει τη δουλιά που κάνει. Ωστόσο, ενδυμασίες του τύπου Scary Movie δε θεωρούνται ιδιαίτερα τρομακτικές πλέον, γιατί το κοινό τις έχει συνηθίσει... Ας ντυθεί Μητσοτάκης, που είναι all time classic!
5. Η καλύτερη τρομοκρατική ενέργεια γίνεται μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα. Έτσι εξασφαλίζεται η τηλεοπτική κάλυψη με αμοντάριστα πλάνα, εν θερμώ, χωρίς να ξέρουν ακόμη την έκταση των ζημιών. Με λίγα λόγια, παίζεις live σε prime time! It's show time!
6. Ελέγχεις πάντα αν έχει βενζίνη η μοτοσυκλέτα. Φαντάζεσαι να θες να ξεφύγεις από το σημείο της έκρηξης και να μείνεις από βενζίνη;
7. Ο τίτλος μιας σοβαρής τρομοκρατικής οργάνωσης είναι πολύ σημαντικός. Κάθε σοβαρή οργάνωση οφείλεται να λέγεται "Επαναστατική". Για να τρομοκρατεί τώρα χρειάζεται κάτι ενεργητικό: Δράση, Αγώνας, Πάλη, Μάχη, Νίκη κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και για να κερδίσεις, τέλος, τη λαϊκή αποδοχή, πρέπει να βάλεις μέσα στο όνομα και το λαό: Λαϊκή, Παλλαϊκή ή κάτι παρεμφερές.
8. Το ιδεολογικό υπόβαθρο είναι το παν. Ο σωστός τρομοκράτης δε γράφει μόνος τις προκηρύξεις του, τις δίνει σε κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος νομίζει οτι γράφει άρθρο για το ΒΗΜΑ...
9. Ποτέ δεν κάνεις δύο ενέργειες κοντινές χρονικά. Χάνεται το επικοινωνιακό αποτέλεσμα...
10. Επιλέγεις τους στόχους σου με βάση την επικαιρότητα. Ποτέ δεν πρέπει η επιλογή του στόχου να είναι μπανάλ, πασέ, ντεκαντάνς. Ανεβασμένοι στόχοι σημαίνει υψηλή τηλεθέαση. Γι'αυτό δε γίνονται όλα;

Άντε καμάρια μου, και τώρα που ξέρετε πως, ελπίζω να τα καταφέρετε καλύτερα την επόμενη φορά. Και, μην ξεχνάτε, Big Brother is watching!

You Might Also Like

1 σχόλια