VLADIMIR HOROWITZ

By Τρίτη, Μαρτίου 25, 2008

Σήμερα επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τον πιανίστα Vladimir Horowitz. Πρόκειται για μια μορφή καθοριστική για την παγκόσμια μουσική ιστορία, μια ιδιοφυία που δαμόρφωσε σχολή στο πιάνο και παράλληλα τύγχανε αποθεωτικής υποδοχής , σε κάθε του ρεσιτάλ.

Γεννημένος στο Κίεβο το 1903. με γονείς μουσικούς, αφήνει τη Ρωσία σε ηλικία 22 ετών για την Γερμανία στην αρχή και στη συνέχεια την Αμερική. Παντρεύτηκε με την κόρη του Toscanini, Wanda. To 1986 επέστρεψε στη Ρωσία παίζοντας στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου Tchaikovsky.

Τον διέκρινε η απαράμιλλη τεχνική, η ενέργεια και η ρομαντική λυρικότητά του. Παίζοντας με αντισυμβατικό τρόπο, με την παλάμη χαμηλότερα από τη στάθμη των πλήκτρων και τα δάχτυλα συχνά παράλληλα με τα πλήκτρα και τεντωμένα, ωστόσο δημιούργησε στρατιά μιμητών, καθώς το μουσικό αποτέλεσμα ήταν μεγαλειώδες. Το ρεσιτάλ της επιστροφής του στη Μόσχα θεωρήθηκε το σημαντικότερο γεγονός στο είδος του για τον περασμένο αιώνα!
Από το ρεσιτάλ αυτό επιλέξαμε την Polonaise του Chopin σε A-flat major, Op. 53. Ο 82χρονος Horowitz γράφει ιστορία, στη χώρα που γεννήθηκε, ερμηνεύοντας με τρόπο που σηματοδοτεί τη μουσική του 20ου αιώνα. Πέθανε 4 χρόνια αργότερα.

Η παρουσίαση του Horowitz γίνεται στη συνέχεια με ένα νέο τρόπο. Πέρα από το μουσικό βίντεο δεξιά, στο πάνω μέρος της οθόνης, ενσωματώσαμε ένα νέο τρόπο, κάνοντας χρήση του Zoomorama. Ξεκινάτε πατώντας το τετραγωνάκι στο πάνω δεξί μέρος του Zoom-οράματος για να μπείτε στην πλήρη οθόνη. Στη συνέχεια ανοίγει μια σελίδα στην οποία περιέχονται φωτογραφίες του Horowitz, βίντεο από ρεσιτάλ του και μια εκτενής βιογραφία του. Μπορείτε στη σελίδα αυτή να ζουμάρετε όσο θέλετε, χρησιμοποιώντας το scroll του ποντικιού ή τα σημεία + και - που εμφανίζονται. Μπορείτε επίσης να δείτε επιτόπου τα βίντεο, ζουμάροντας όσο θέλετε και επιστρέφοντας στην πλήρη σελίδα με scroll. Επίσης, κάνοντας αριστερό κλικ και κρατώντας πατημένο το κουμπι μπορείτε να μετακινηθείτε στην εικόνα σε όποιο σημείο επιθυμείτε.

You Might Also Like

0 σχόλια