ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

By Τρίτη, Απριλίου 15, 2008

Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες! Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα πια! Μερικά πράγματα λειτουργούν σ'αυτή τη χώρα, και μάλιστα όπως πρέπει!
Θυμάστε την πρόσφατη κακοκαιρία με τα χιόνια, τότε που έκλεισε το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ; Έ λοιπόν, ο υπουργός μεταφορών ζήτησε να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα από την Επιτροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και το πόρισμα έγινε κιόλας γνωστό! Φταίει λοιπόν, σύμφωνα με το πόρισμα της ΥΠΑ η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών, των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης, της μετεωρολογίας και των συνεργείων αποχιονισμού!


Μέχρι εδώ καλά. Βέβαια, το οτι δεν υπήρξε συντονισμός στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το ξέραμε κι εμείς. Το πόρισμα επισημαίνει και άλλα προβλήματα, προτείνει λύσεις, ενώ αναφέρει οτι μόνο δύο από τα 50 (!) μηχανήματα αποχιονισμού που χρησιμοποιήθηκαν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις! -πηγή in.gr
Έλλειψη συντονισμού λοιπόν. Δεν αρκεί όμως μόνο να βρεθεί η αιτία. Πρέπει να βρεθεί και ο αίτιος! Οι υπηρεσίες που απέτυχαν να συντονιστούν επανδρώνονται με ανθρώπους! Το ζήτημα είναι ποιός φταίει για την έλλειψη αυτή συντονισμού. Γιατί η έλλειψη δεν είναι "αυτοφυής"! Κάποιοι την προκαλούν. Κάποιοι πληρώνονται για να την προλαμβάνουν! Κάποιοι ολιγώρησαν... ΠΟΙΟΙ ΕIΝΑΙ ΑΥΤΟΙ λοιπόν; Και, κυρίως, πως θα τιμωρηθούν;
Γιατί η ζημιά που προξένησαν στη χώρα πρέπει να κοστολογηθεί. Ζημιά από χαμένες εργατοώρες, ζημιά από τη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, ηθικές βλάβες στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν κλπ. Όσοι ευθύνονται πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Με πρόστιμα, με ποινές, με ό,τι χρειάζεται για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
Σε αντίθετη περίπτωση το πόρισμα δεν έχει καμιά αξία και είναι απλώς στάχτη στα μάτια, κ. Χατζηδάκη...

You Might Also Like

0 σχόλια