ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡ-ΕΛΛΗΝΩΝ...

By Παρασκευή, Απριλίου 25, 2008

Βαθιά θρησκευτική κατάνυξη σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς όλοι οι έλληνες, εξαθλιωμένοι από τη μακρά νηστεία, περιμένουν να φτάσει το βράδυ του Σαββάτου, για να βουτήξουν το καρβέλι στη μαγειρίτσα και να στανιάρουν.

Καθώς όλα τα ΜΜΕ τους έχουν πρήξει με την ακρίβεια, τους δημιουργήθηκε ένα αίσθημα τύψεων, γι'αυτό φέτος έχουν δημιουργηθεί ειδικές μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης που ανέλαβαν να "ανεβάσουν" τους πεσμένους έλληνες, ελλείψει δυνατότητας μείωσης της ακρίβειας. Στις πλατείες θα υπάρχουν ψυχολόγοι που θα ωθούν τον κόσμο να φάει μέχρι σκασμού, αφού "καλός έλληνας είναι ο σκασμένος έλληνας".
Τα αυγά φέτος είναι μαύρα, άντε και πορτοκαλί, ενώ φοριέται και το πράσινο...

Βέβαια, δεν είναι όλοι οι έλληνες στην ίδια μοίρα. Ο Βγενόπουλος, για παράδειγμα, θα έχει ένα πολύ καλό Πάσχα, γεμάτο κέρδη και εκκρεμείς μηνύσεις. Φέτος μάλιστα δε θα σουβλίσει οβελία, αλλά ...Βαρδινογιάννη!
Ο Κούγιας επίσης θα είναι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, μόνος το Πάσχα, χωρίς τη Βατίδου, κάτι που σημαίνει μείωση του κόστους της τάξης του 10.000%. Φήμες οτι θα περάσει το Πάσχα μαζί με το Λαζόπουλο, απλά αποδεικνύουν την προοδευτικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι πολιτικοί θα περάσουν Πάσχα κοντά στο λαό, όχι πολύ-πολύ κοντά βέβαια, μην κολλήσουν και καμιά ίωση, αλλά σε απόσταση ορατότητας. Θα τσουγκρίσουν και αυγά μαζί με το πόπολο, δείγμα βαθιάς δημοκρατικότητας, ενώ θα ευχηθούν και στα στρατευμένα βυσματούχα νιάτα χρόνια πολλά και καλό διορισμό στο δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός θα ξαναπάει στα Γιάννενα, αφού του έμεινε λίγο κρέας από την τελευταία φορά, να μασουλάει μέχρι να ψηθεί ο οβελίας. Και η Νατάσα μαζί του (αχ, έρωτα...), ενώ οι υπουργοί ακροβολίστηκαν στην επαρχία, προς μεγάλη στεναχώρια των επαρχιωτών.
Ο μόνος προχώ είναι ο Τσίπρας, που πήγε στη Βιέννη, μια και, ως γνωστόν, το Πάσχα στη Βιέννη γίνεται χαμός, παντού σούβλες στους δρόμους, κρασί άφθονο και χοροί ξέφρενοι. Αυτό το παιδί είχε πάντα κάτι το ετεροχρονισμένο... Πάλι καλά που δεν πήγε στο νησί του Πάσχα...

You Might Also Like

0 σχόλια