ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ...

By Πέμπτη, Απριλίου 03, 2008

Επανεκτιμά τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ο Γιώργος Κλωτσοσκούφης και ψάχνοντας τα κιτάπια του ανακαλύπτει οτι δε θα γίνουμε απλώς φτωχότεροι, όπως προέβλεπε για το 2008. Θα γίνουμε ΠΟΛΥ φτωχότεροι!

Θα ανέβει ο πληθωρισμός, θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης, γενικά ακόμη και οι αριθμοί-που με τεχνητή αναπνοή ευημερούσαν-θα πάνε κατά διαόλου...

Μέσα στην απελπισία του, ο Γιώργος σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα. Βλέποντας πως ό,τι και να κάνει δεν καταφέρνει να βάλει μπρος στην ελληνική οικονομία, σκέφτεται ακόμη και να αποχωρήσει από το υπουργείο του!

Όσοι από εσάς θυμάστε, παλιά η καρέκλα του υπουργείου οικονομίας ήταν σαν το κάθισμα του πιλότου στα F-16. Μόλις στρογγυλοκαθόταν κάποιος υπουργός επάνω του, αυτό εκτινασσόταν. Η διάρκεια παραμονής στο υπουργείο αυτό δεν ξεπερνούσε τους λίγους μήνες. Με χίλια ζόρια αντιληφθήκαμε, ως χώρα, οτι αυτό ήταν το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην ελληνική οικονομία και έτσι φάγαμε στη μάπα τον Παπαντωνίου για πολλά χρόνια και τον Κλωτσοσκούφη για άλλα τόσα (τώρα, πως γίνεται και παλιότερα οι άνθρωποι πεινούσαν λιγότερο, ενώ τώρα, με σταθερό υπουργό, να βρίσκεται η μισή χώρα στα όρια της φτώχειας, είναι ένα ακόμη ελληνικό παράδοξο)!
Το μόνο, πάντως, που δεν περνάει από το μυαλό του LSE υπουργού είναι η πιθανότητα να αρμενίζει στραβά... Διότι, ανάπτυξη χωρίς ανακατανομή του πλούτου και βελτίωση των παρεχόμενων από το κράτος υπηρεσιών, δε νομίζω να είναι πολιτική άλλης ευρωπαϊκής, τουλάχιστον, χώρας...

You Might Also Like

1 σχόλια