Όποιος έχει τη MIGα, MIGιάζεται...

By Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

"Μήνυση κατά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel κατέθεσε η MIG...Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου του ΣΥΝ, ο οποίος δεν έχει κοινοβουλευτική ασυλία, τονίζοντας ότι ζητεί αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ τα οποία θα εισφέρει στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τόνισε πως η μήνυση κατά του κ. Τσίπρα ηθικά στρέφεται και εναντίον όλων εκείνων που έχουν πει παρεμφερή πράγματα για τη MIG και χαίρουν βουλευτικής ασυλίας.Από το Star Channel ζητεί αποζημίωση 150 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση..."- ΗΜΕΡΗΣΙΑ online.

Άρχισαν λοιπόν τα όργανα...Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με γεμάτα τα ταμεία του από τα χρήματα των αράβων αλλά και τις υπεραξίες των κινήσεων της MIG και ειδικά την πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, στρέφεται ευθέως πλέον εναντίον των πολιτικών και του τηλεοπτικού κατεστημένου! Ο Ανδρέας βγενόπουλος ακολουθείτο ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ: όποιος έχει το χρυσό, θέτει όλους τους κανόνες!

Πόσα μέτωπα έχει ανοιχτά ο κ. Βγενόπουλος;
Ένα με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, που τον κατηγορούν για το ρόλο του στην πώληση του 20% στη DEUTSCHE TELEKOM.
Ένα δεύτερο με τους Βαρδινογιάννηδες, καθώς διεκδικεί ρόλο στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.
Ένα τρίτο με το Μ. Σάλα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ανενεργό προς στιγμήν, λόγω εκεχειρίας, αλλά πάντα υπαρκτό.
Τέταρτο αυτό που ανοίδει με το ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μήνυση εναντίον του Αλέχη Τσίπρα.
Πέμπτο με το STAR, επίσης λόγω της μήνυσης.
Έκτο, με πολλούς πολιτικούς, οι οποίοι δε βλέπουν με καλό μάτι τον τρόπο με τον οποίο η MIG τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, ούτε το γενικότερο ρόλο της εταιρείας στα τεκταινόμενα.

Γιατί η MIG αντιπαρατίθεται σε τόσους πολλούς; Που στοχεύει; Και κυρίως, που στηρίζεται;
Όπως δείχνουν τα γεγονότα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει πλάτες. Πρώτα-πρώτα οικονομικές , με τους "άραβες επενδυτές" πίσω από τη MIG. Κάποιοι θα πουν πως δεν υπάρχουν άραβες επενδυτές, αλλά έλληνες επενδυτές που λειτουργούν μέσω ...Dubai! Χωρίς να αποκλείουμε κανένα σενάριο, στεκόμαστε, προς στιγμήν, σε όσα είναι γνωστά και αναμφισβήτητα.

Στη συνέχεια έχει πλάτες πολιτικές. Δύσκολα θα πειστεί ακόμη και ο πιο αφελής οτι η εξυπηρέτηση που παρείχε (με το αζημίωτο) η MIG στο ελληνικό δημόσιο στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ ήταν αυθόρμητη και αθώα! Οι διεργασίες πριν τις κινήσεις στο χρηματιστήριο και ο ρυθμός και η αποτελεσματικότητά τους μαρτυρούν συντονισμό και συννενόηση (βέβαια, στην περίπτωση αυτή, κάθε χρηματιστήριο πολιτισμένης χώρας θα κινούσε ερευνητικές διαδικασίες γι' αυτό που ονομάζεται στη Γαλλία "delit d'initie" και τιμωρείται αυστηρότατα από το νόμο).
Η κυβέρνηση δείχνει λοιπόν να βαδίζει στο πλάι της MIG, λαμβάνοντας εξυπηρέτηση από μέρους της και ανταποδίδοντας.

Ο Βγενόπουλος πασχίζει να δημιουργήσει "νέο τζάκι", και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες! Και μάλιστα τζάκι που θα ρυθμίζει πάρα πολλά, σε πάρα πολλύς τομείς... Γι'αυτό εναντιώνεται σε όσους πολιτικούς τον πολεμούν, σε όσα ΜΜΕ τον κριτικάρουν, σε όσους συνδικαλιστές τον δυσφημούν, σε όσα παλιά τζάκια τον σνομπάρουν, σε όσους επιχειρηματίες του μπαίνουν εμπόδιο... Κάνοντας πολυμέτωπο αγώνα, χρησιμοποιεί τα ερίσματά του για να επιβιώσει και να βγαίνει κερδισμένος από τις μάχες του. Δε MIGιάζεται χωρίς λόγο. Έχει πάντα στόχο! Και όλοι μαζί οι στόχοι πηγαίνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή της ενδυνάμωση της παρουσίας του στα "πράγματα"! Γιατί πρόκειται για διαπλοκή νέας κοπής! Που χρησιμοποιεί το υπέρμετρο μέγεθος για να τοποθετηθεί στη σκακιέρα, και ό,τι άλλο χρειαστεί για να κερδίσει το παιχνίδι...

You Might Also Like

2 σχόλια