ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΙΤΕΡ

By Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Οι Financial Times μας βλέπουν όλους σαν υποψήφιους γκασταρμπάιτερ! Η πρόβλεψη οτι αναμένεται νέο κύμα εξόδου εργαζομένων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και πιθανής επιβράδυνσης της οικονομίας ενόχλησε κάποιους, ενώ ο υπουργάρας Κλωτσοσκούφης έσειλε γράμμα στην εφημερίδα, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς αυτούς.

Όσο κι αν λέει όμως ο George, όλοι μας ξέρουμε οτι δεν είναι εντελώς αβάσιμα όσα προβλέπει η εφημερίδα. Οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες έχουν σκεφτεί οτι, τελικά, θα ήταν καλύτερα να ζούσαν σε μια άλλη χώρα, βλέποντας τα χάλια της δικής μας! Όσο κι αν εθελοτυφλούμε, η απόσταση που μας χωρίζει από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες μεγαλώνει συνεχώς. Αντί να κλείνει το χάσμα, αυτό ανοίγει...

Ακόμη κι αν δεν έλθει το κύμα μετανάστευσης που προβλέπει η εφημερίδα, το κύμα επιθυμίας για παρόμοια μετανάστευση είναι ήδη εδώ. Το αν θα προβούν όσοι το νιώθουν στην απονενοημένη (;) πράξη, είναι θέμα συγκυριών. Η πρόθεση πάντως είναι παρούσα. Ξεκάθαρα. Και ο Κλωτσοσκούφης αερολογεί και αιθεροβατεί αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των Times. Γιατί έκανε (αυτός και οι προκάτοχοί του) όλους τους έλληνες "εν δυνάμει γκασταρμπάιτερ"!

You Might Also Like

6 σχόλια