Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!

By Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Η πολιτική ηγεσία της Ιρλανδίας πήρε την απόφαση ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργοί και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 10%, στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης, θέλοντας να δείξουν καλή εικόνα και ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα.


Μετά από την απόφαση αυτή της ιρλανδικής ηγεσίας, η ελληνική πολιτική ηγεσία, θέλοντας να δείξει τα γρήγορα αντανακλαστικά της και τη δική της κοινωνική ευαισθησία, αποφάσισε τα εξής:
- ο πρωθυπουργός δε θα ξαναφάει στου Μπαϊρακτάρη! Άσε που του έπεφτε και βαρύ το χοιρινό! Η πράξη αυτή και μόνο αποτελεί σημαντική μείωση στα έξοδα της πρωθυπουργίας.
- Η σύζυγος του πρωθυπουργού θα φορά μόνο 4 δαχτυλίδια ανά χέρι στις εγχειρήσεις. Πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
- Οι υπουργοί δε θα στέλνουν τους οδηγούς με τις μερσεντές για ψώνια. Θα επιφορτώσουν τις φιλιππινέζες με αυτή τη δουλιά.
- Επίσης, σταματούν οι βόλτες των υπουργών με κότερα οικονομικών παραγόντων. Η κυβέρνηση αγοράζει κρατικά κότερα, για να μην τρέχουν στα ξένα!
- Οι βουλευτές δε θα προσέρχονται πλέον καθόλου στη Βουλή, ώστε να μειωθούν τα καθημερινά έξοδα.
- Τα κόμματα θα σταματήσουν να πληρώνουν τραπέζια στα μπουζούκια για τα στελέχη της νεολαίας τους. Θα κλείνουν πακέτο όλο το μαγαζί, για οικονομία!
- Οι κρατικοί αξιωματούχοι δε θα παίρνουν πλέον μπόνους από τις εταιρείες τους. Θα αρκεστούν στην αύξηση κατά 100% των αποδοχών τους.

Η ελληνική ηγεσία, για μια ακόμη φορά, δείχνει το δρόμο στους άλλους ευρωπαίους ηγέτες για το πως θα βγούμε από την οικονομική κρίση, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο θάρρος και αποφασιστικότητα. Και κυρίως ανιδιοτέλεια...

You Might Also Like

0 σχόλια