Ο ΕΦ-ΑΡΠΑΞ

By Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2008

Δεν υπάρχει ούτε σάλιο για εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους; Ε, ας συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι να ανέβουν τα χρηματιστήρια και να πάρουν τα πάνω τους τα δομημένα ομόλογα στα οποία επενδύθηκαν τα λεφτά τους!
Τι να γίνει, ο μέγας broker Κλωτσοσκούφης δε μπορούσε να προβλέψει τέτοια οικονομική κρίση. Θα μου πεις, αν δε μπορούσε να προβλέψει, ας μην έπαιζε! Έλα όμως που το παιχνίδι στο χρηματιστήριο είναι το πάθος του! Μόλις πιάσει κανένα φράγκο στο χέρι του, πρέπει να το παίξει...

Και τι θα κάνουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι που πλήρωναν μια ζωή εισφορές και τις δικαιούνται πίσω μέσω του εφάπαξ; Ε, τι άλλο, υπομονή... Άλλωστε, μπορεί να τα πλήρωσαν όντως τα λεφτά αυτά και να τα δικαιούνται, αλλά, μην τρελλαθούμε, δε σκοτώθηκαν και να δουλεύουν! Στο δημόσιο ήταν!
Έχει λέει λεφτά για 55 μόνο ασφαλισμένους, ενώ οι δικαιούχοι είναι κάτι χιλιάδες Ας κάνουν μονομαχίες τύπου Ελ Πάσο, κι όποιος επιζήσει, θα πληρωθεί. Αυτό ονομάζεται φυσική επιλογή.

Τα πράγματα θα γίνουν ζόρικα μόλις αρχίσουν τα προβλήματα σε τίποτα άλλα ταμεία, με πιο νταβραντισμένους ασφαλισμένους. Εκεί ο Κλωτσοσκούφης ψάχνει σχέδιο διαφυγής από την πίσω πόρτα, γιατί μυρίζει μπαρούτι. Εκτός αν συμπέσουν (εντελώς τυχαία) τίποτα εκλογές λίγο πριν -ας πούμε Μάρτιο- και πάρει παράταση η ...εκτέλεση.

Στο κάτω-κάτω, τι φταίει ο Κλωτσοσκούφης; Εμείς δεν του εμπιστευτήκαμε τα λεφτά μας, εμείς δεν τον αφήσαμε να κάνει κουμάντο ως τσάρος, δεν περιμέναμε να τα επενδύσει και να αυγατίσουν και να γίνουμε εθνικά πλούσιοι; Τώρα την πατήσαμε και πάθαμε σε εθνικό επίπεδο ό,τι πάθαμε σε προσωπικό το 1999 με το χρηματιστήριο. Αυτά έχουν οι ...επενδύσεις.
Δεν πειράζει όμως. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ρεφάρουμε. Για παράδειγμα, το καζίνο! Κλωτσοσκούφη, πάρε όσα έμειναν στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων και τρέχα στην Πάρνηθα. Πόνταρέ τα όλα στο νούμερο 33. Αν όμως τα χάσεις ετοιμάσου για "το κελλί 33, μέσα στον Κορυδαλλό", γιατί ήσουν "παιδί χωρίς μυαλό"...

You Might Also Like

0 σχόλια