ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ: ΚΥΝΙΚΟΣ, ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΣ

By Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2008

ΚΥΝΙΚΟΣ: Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στα νέα επιχειρηματικά δάνεια δεν απέκλεισε χθες ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Τάκης Αράπογλου, τοποθετούμενος χθες στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με τη διαχείριση το πακέτου των 28 δισ. ευρώ (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ). Με αυτόν τον τρόπο περιμένουμε από τις τράπεζες να στηρίξουν την πραγματική οικονομία; Αυξάνοντας τα επιτόκια για τα επιχειρηματικά δάνεια? Που είναι ο Κλωτσοσκούφης, όταν ο πρόεδρος της ένωσης τραπεζών ομολογεί κυνικά οτι δε θα ελαφρύνει, αλλά θα επιβαρύνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις? Τα 28 δις δίνονται στις τράπεζες για ποιό λόγο τότε? Και με ποιές εγγυήσεις πραγματικές?

ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ: Σχολιάζοντας το πακέτο των 28 δισ. ο Τάκης Αράπογλου, τόνισε ότι δεν το ζήτησαν οι τράπεζες αλλά αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ). Σα να λέει, ποιός σας είπε να μας δώσετε χρήματα? Σας τα ζητήσαμε? Κι αφού δεν τα ζητήσαμε, δώστε τα αν θέλετε αλλά χωρίς όρους. Αλλιώς, κρατήστε τα...

ΑΠΛΗΣΤΟΣ: Αναφερόμενος παράλληλα στα δάνεια του ΟΕΚ υπογράμμισε ότι σε όσα εγκριθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2008 και εκταμιευτούν μέχρι τέλος Μαρτίου του 2009, θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι που ισχύουν και σήμερα. Από κει και πέρα δηλαδή, η Εθνική πιέζει τον ΟΕΚ να επαναδιαπραγματευτεί τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη της τράπεζας. Ο μέτοχος ΔΗΜΟΣΙΟ έχει να πει κάτι επ'αυτού? Όχι φυσικά. Σωπαίνει και κάνει την παλαβή. Η ιδιωτικοποίηση έχει και τα αρνητικά της, έτσι δεν είναι Κλωτσοσκούφη?

You Might Also Like

2 σχόλια