ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΛΕΚΗ

By Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2008

Από το ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΛΕΚΗ λάβαμε την εξής διαμαρτυρία-πρόσκληση, την οποία και αναρτούμε, παρά το γεγονός οτι έφτασε σε εμάς μόνο η πρώτη σελίδα. Όπως είδαμε, το ίδιο κείμενο έφτασε και σε άλλα blogs, οπότε θεωρούμε πως το έχουμε λάβει. Τα σχόλιά μας είναι με κόκκινο.

Προς το dimolog.blogsprot.com

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Των Διονυσίου Πελέκη και Δημητρίου Πελέκη, δικηγόρων Αθηνών

Την 18.11.2008 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας dimolog.blogspot.com. κείμενο με τον τίτλο «ΒΑΤΟΠΕΔΙ > GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ > ΚΑΥΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ «ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ» ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ» - ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΘΗ» ΚΑΙ ΤΑ «ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ – Η ΓΛΥΚΙΑ ΗΔΟΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ».
Σε μας υπήρχε μόνο το "Βατοπέδι, golden boys και φαμίλιες της εποχής Καραμανλή". Τα υπόλοιπα γράφτηκαν από (και σε) άλλα blogs.
Το ύφος και το περιεχόμενο κάθε κειμένου χαρακτηρίζει αυτόν που το γράφει. Όμως, οι αναφορές που γίνονται σε εμάς είναι στο σύνολό τους, ψευδείς, κατασκευασμένες και συκοφαντικές και παρουσιάζονται ως τεκμηριωμένες και εξακριβωμένες.Υπογραμμίζω εμφαντικώς ότι ο Αθανάσιος Πάπιστας μου είναι παντελώς άγνωστος, δεν το γνωρίζω ούτε εξ όψεως, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Επίσης, ποτέ δεν υπήρξα νομικός σύμβουλος της Vodafone. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Για τον ίδιο ισχυρισμό ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, Πρόεδρος τους ΛΑ.Ο.Σ, έχει καταδικαστεί πρωτοδικώς να μου καταβάλει χρηματική ικανοποίηση ποσού 30.000€ για συκοφαντική δυσφήμησή μου, με την υπ’ αριθμ. 4865/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.
Περαιτέρω, η δημοσίευση της φωτογραφίας του δικηγόρου Δημητρίου Πελέκη και ο ισχυρισμός ότι έλαβε ποσό 752.000 ευρώ ως έξοδα συμβολαίων, πέρα από τη δικηγορική αμοιβή που κατατέθηκε στον αρμόδιο δικηγορικό σύλλογο είναι ψευδής, συκοφαντικός και δόλιος. Έχουν κατατεθεί σχετικές αγωγές και μηνύσεις, ενώ κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κατατέθηκαν όλα τα παραστατικά, που απεδείκνυαν το ψευδές, αναληθές και άηθες του σχετικού ισχυρισμού σε σημείο, που προκάλεσε εντύπωση σε μέλη της Επιτροπής, το μέγεθος της ψευδολογίας για τα δήθεν «μαύρα ποσά» που είχε εισπράξει. (Ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-12 Ιουλίου 2007 - ΤΑ ΝΕΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - ΤΟ ΠΑΡΟΝ -greeknews.com - Συνείδηση - Εβδόμη).
Τέλος, η εμπλοκή του ονόματος της Κατερίνας Πελέκη, κόρης και αδελφής μας, η δημοσίευση της φωτογραφίας της και ο ισχυρισμός ότι οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι συγγενείς του συζύγου της Γεωργίου Βουλγαράκη ήταν ιδανικοί για να στήσουν το «σχέδιο» είναι απαράδεκτοι, ψευδείς και συκοφαντικοί και αποσκοπούν στην περαιτέρω στοχοποίησή τους.Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ανάρτηση του κειμένου είναι παράνομη και εκβιαστική και συνιστά σωρεία ποινικών διατάξεων σε βαθμό κακουργήματος. Τα συγκεκριμένα κείμενα αναπαράγονται με αποτέλεσμα το πλέον διαστροφικό ψεύδος να μεταβάλλεται σε είδηση και γεγονός.Σας καλούμε να αποσύρετε αμέσως το σχετικό κείμενο, τουλάχιστον καθ’ όσον μας αφορά, (όπερ και εγένετο) καθώς και τις φωτογραφίες των Δημητρίου Πελέκη και Κατερίνας Πελέκη και να δηλωθεί το αληθές ότι ο Διονύσιος Πελέκης δεν υπήρξε ποτέ δικηγόρος της Vodafone και δεν έχει καμία σχέση με τον Αθ. Πάπιστα και τον Άθω Κοιρανίδη και ότι ο Δημήτριος Πελέκης, ως αμοιβή για την παράστασή του στα συμβόλαια ανταλλαγής έλαβε μόνο τα ποσά των γραμματίων παράστασης Δ.Σ.Α που εκδίδονται υποχρεωτικά από το νόμο και θα τα εισέπραττε κάθε δικηγόρος και τα οποία έχουν κατατεθεί. Εκτός των γραμματίων, καμία άλλη αμοιβή ή αντάλλαγμα δεν έχει λάβει από κανένα.Τέλος, κανείς δικηγόρος και συμβολαιογράφος συγγενής του Γιώργου Βουλγαράκη δεν έστησε κανένα σχέδιο.Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι είναι έτοιμη προς κατάθεση σχετική μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τέλεση αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, συγχρόνως θα κληθείτε να αποκαταστήσετε την απροσμέτρητη ηθική μας βλάβη και περιουσιακή ζημιά και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την προάσπιση των νομίμων συμφερόντων μας.Αθήνα, 20.11.2008-11-20

Διονύσιος Πελέκης-Δημήτριος Πελέκης

Οφείλουμε να σημειώσουμε οτι στο σύνολό τους τα παρατιθέμενα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε έγκριτα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ κάποια έχουν απασχολήσει και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Η υπενθύμισή τους δεν είχε ουδόλως την πρόθεση να θίξει προσωπικά κάποιον, παρά να επαναφέρει στη μνήμη ήδη γνωστά και δημοσιευμένα στοιχεία. Κάθε λοιπόν διαμαρτυρία θεωρούμε πως αφορά τους αρχικούς παραγωγούς των συγκεκριμένων ειδήσεων πρωτίστως.

You Might Also Like

3 σχόλια