ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΙ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

By Σάββατο, Δεκεμβρίου 06, 2008

Έλλην ασθενής. Ή μάλλον ο έλλην οικονομικά ασθενέστερος. Σπάνιο είδος, υπό εξαφάνιση, προστατευόμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Έχει την ιδιαιτερότητα οτι αγνοεί την κατάστασή του. Θεωρείται απόγονος του μακρινού δεινόσαυρου (εξαιτίας των δεινών του) και ανήκει στη συνομοταξία των Homus copanus-copanus.

Για να συμβάλλει λοιπόν στη διάσωση του είδους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες μέτρα προστασίας του. Πακέτο 7 μέτρων που υπολογίζεται οτι θα συμβάλλουν στη διαιώνιση της παρουσίας των οικονομικά ασθενέστερων στην Ελλάδα και στον ταχύ πολλαπλασιασμό τους!
Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση έδωσε στους οικονομικά ασθενέστερους χρήμα! Ζεστό φρέσκο χρήμα, ποσού 100 ευρώ ως επίδομα θέρμανσης! Το θέμα του επιδόματος συζητιέται χρόνια τώρα. Οι δικαιούχοι περίμεναν πως και πως την ψήφισή του. Με την απόφαση της κυβέρνησης οι οικονομικά ασθενέστεροι θα μπορέσουν να πληρώσουν το κόστος θέρμανσής τους για τουλάχιστον 10 ημέρες! Το ποσό φαίνεται μικρό, αλλά δεν είναι... Ισοδυναμεί με το ποσό που δίνει γνωστή εφημερίδα σε κουπόνια αγορών κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα!

Ακόμη, η κυβέρνηση, σε μια κρίση κοινωνικής ευαισθησίας αποφάσισε να βοηθήσει και όσους χρωστάνε. Φυσικά υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως είναι λογικό: αφορούν όσους χρωστάνε σε τράπεζες για στεγαστικό δάνειο, μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, έχουν 5 παιδιά, ύψος κάτω από 1,80 και το όνομά τους αρχίζει από Ψ...

Οικονομικά ασθενέστεροι είναι και οι άνεργοι. Η κυβέρνηση αποφάσισε να τους δώσει διπλό δώρο Χριστουγέννων, υπό την προϋπόθεση οτι θα την ψηφίσουν έναντι αυτού του αγύρτη του Αη-Βασίλη, που φέρνει κινέζικα τρενάκια και κούκλες! Πιστή στο δόγμα "αν δώσεις σε κάποιον να φάει ψάρι, θα χορτάσει μία μέρα, αν του μάθεις να ψαρεύει θα χορταίνει σε όλη του τη ζωή" η κυβέρνηση δίνει διπλό ψάρι στους άνεργους! Φάτε μάτια ψάρια...
Και φυσικά άνεργοι θεωρούνται όσοι πάνε στον ΟΑΕΔ και φακελώνονται. Οι υπόλοιποι, που είναι και οι περισσότεροι καλά να πάθουν αφού το κρύβουν!

Με τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση υπολογίζει οτι ο αριθμός των οικονομικά ασθενέστερων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια κατακόρυφα. Ταυτόχρονα, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί και ο αριθμός όσων θα προσέλθουν στον ΟΑΕΔ για να φακελωθούν και να τους βάλουν το ειδικό κολλάρο αναγνώρισης στο λαιμό!

You Might Also Like

0 σχόλια