Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

By Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

Συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν δύο κεφάλαια, την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων και την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα ΜΜΕ.

Μένουν 25 δύσκολα κεφάλαια να συζητηθούν, με τους γάλλους να επαναλαμβάνουν την απαισιοδοξία τους. Ωστόσο, οι πάντες συνδέεουν το θέμα της ένταξης με την επίλυση του Κυπριακού ποροβλήματος.
Οι τούρκοι πιέζουν για την ενοποίηση της Κύπρου με ταχείς ρυθμούς, ώστε να επιταχυνθεί η ένταξή τους στην Ε.Ε. και ζητούν από τους ευρωπαίους να πιέσουν με τη σειρά τους. Απειλούν δε οτι το "παραθυράκι" θ ακλείσει αν δε συμβεί γρήγορα κάτι.
Να λοιπόν που μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών οι τούρκοι ξεκινούν την είσοδό τους στην Ε.Ε., έστω κι αν αυτή διαρκέσει χρόνια. Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναφέρεται στο θέμα, θέλοντας να αποφύγει άλλη μια αντιπαράθεση και δημιουργία αρνητικών γι'αυτή εντυπώσεων... Και όχι μόνο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά οι τούρκοι επιβάλλουν και το ρυθμό τους στο θέμα της Κύπρου. Οι χειρισμοί του υπουργείου Εξωτερικών δείχνουν συναινετικοί, αν θυμηθούμε την πρόσφατη συνάντηση Ντόρας-Μπαμπατζάν. Η σιωπή όμως γύρω από το θέμα μάλλον περίεργη είναι...

You Might Also Like

0 σχόλια