ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ "ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

By Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενέργεια της Κίνησης Ενεργών Νέων Πολιτών, που κήρυξε την εβδομάδα που μας πέρασε ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η συνεργασία κυβέρνησης και πολιτών έφερε καρπούς και η Εβδομάδα αποτέλεσε προπομπό και πρόβα τζενεράλε για τα επόμενα χρόνια, όπου αναμένεται να εξαπλωθεί ο εορτασμός σε όλες τις ημέρες του έτους.
Μικροπροβλήματα παρατηρήθηκαν με το υπουργείο δημόσιας τάξης που επιχείρησε να εμποδίσει τους εορτασμούς, ωστόσο τελικά όλα εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν και οι νέοι ξεχύθηκαν γιορτάζοντας στους δρόμους.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η πρώτη χωρίς ούτε καν την τυπικά παρουσία κυβέρνησης στη χώρα, απετέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμαστούν μια σειρά από πρακτικές όπως το εναλλακτικό ωράριο των καταστημάτων, η κατάργηση των βιτρινών στα καταστήματα, το μάζεμα των νερατζιών με παλλαϊκή συμμετοχή, οι κρανιακές αντοχές σε κρούση του μέσου όρου των νεοελλήνων, η θερμική αντοχή κτιρίων σε περιπτώσεις πυρός, η ετοιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών για αποζημιώσεις, η υποδομή των τηλεοπτικών σταθμών για κάλυψη εξωτερικών μεταδόσεων, η αισθητική αναβάθμιση τοίχων δια της τέχνης του γκράφιτι, η στατικότητα πινακίδων, η αντοχή του αστυνομικού εξοπλισμού, ο εμπλουτισμός του νεοελληνικού λεξιλογίου και πολλά άλλα.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δίνει ελπίδες για επανάληψη της Εβδομάδας και του χρόνου, περίπου την ίδια εποχή, αν το θέλει και η κυβέρνηση φυσικά - και αν υπάρχει...

You Might Also Like

3 σχόλια