Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΣΙΑΣ

By Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2008

"Μολονότι ελάχιστοι αναλυτές αναμένουν ότι τα πρόσφατα επεισόδια θα οδηγήσουν σε άμεση πτώση της κυβέρνησης, η ανάλυση του Reuters θεωρεί αβέβαιη την επιβίωσή της πέραν ολίγων επόμενων μηνών"-flash.gr.


Καλά, δε χρειαζόταν η ανάλυση του Reuters για να το καταλάβουμε αυτό. Αντε λοιπόν και υποθέτουμε οτι φεύγει αυτή η κυβέρνηση. Άντε και γίνονται εκλογές και βγαίνει κάποιος άλλος. Τι θα αλλάξει; Τι μπορεί να αλλάξει; Τι θετικό μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί, αλλαγή για την αλλαγή, δεν είναι αλλαγή. Χρειάζεται πραγματικές, καθημερινές, δομικές αλλαγές, χρειάζεται γνώσεις, όραμα, ικανότητες, ηθική, διάθεση για προσφορά καί όχι για πλουτισμό.

Το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική δείχνει αγκυλωμένο στα φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ίδιες φάτσες, οι φθαρμένες, οι χρεωμένες με διάφορα, εμφανίζονται από τη σκιά και ξαναδιεκδικούν εξουσία. Αντί να γίνει αποτίμηση των ικανοτήτων και της προσφοράς του καθενός, το παιχνίδι παίζεται με τους κλασσικούς κανόνες της ψηφοθηρίας και της εκλογικής δύναμης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει κεφαλαιώδεις αδυναμίες. Από τη μια ο χαρακτήρας του Αλαβάνου - που όσο κι αν προσπαθεί να τον κρύψει στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής είχε γίνει περίγελο των πάντων, από την άλλη η φαρσοκωμωδία με τον "πρόεδρο Μ.Α." Αλέξη Τσίπρα (Μ.Α. = My Ass), το απότομο ξεπέταγμα που ακολουθείται από το ξεφούσκωμα των ποσοστών, όλα αυτά δείχνουν ένα ΣΥΡΙΖΑ αφερέγγυο.

Το ΚΚΕ, στερεοποιημένο, αδυνατεί να ακολουθήσει τις απαιτήσεις των καιρών. Ο λόγος του δεν έχει διεισδυτικότηητα και το χειρότερο είναι οτι η διεισδυτικότητα θεωρείται αμαρτία! Ουδεμία παραδοχή λάθους, ουδεμία διάθεση συνεργασίας... Τελικά αρκούνται απλώς να υπάρχουν!

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν και είναι ένας θίασος ανομοιογενής που τον συνδέει η προσωπικότητα του προέδρου. Αν ο πρόεδρας συναχωθεί, ο θίασος θα αποσυντονιστεί πλήρως. Όσο για τις προσωπικότητες των συμμετεχόντων ...

Οι οικολόγοι ενδέχεται να μπουν στη Βουλή. Αν είναι να μπουν και να είναι τόσο παρόντες όσο είναι τώρα, καλύτερα να μη μπουν. Γιατί παίρνουν ποσοστό άνω του 3% από το πουθενά! Από την twilight zone! Και συνεχίζουν να μένουν κλεισμένοι εκεί!

Δύσκολα τα πράγματα. Το Reuters βλέπει εκλογές σε λίγους μήνες. Τα προβλήματα όμως μετά τις εκλογές θα παραμείνουν και θα απαιτούν λύση. Και απαιτούνται δυνατοί λύτες που όμως δεν υπάρχουν. Μεσσίες δηλαδή. Περαστικά μας...

You Might Also Like

8 σχόλια