ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

By Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Δωρεάν οι νέοι!

Δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τα μνημεία της γαλλικής επικράτειας για τους νέους έως 25 ετών εξήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ! Το ίδιο θα ισχύσει και για τους καθηγητές. Θέλοντας να προλάβει την κριτική για τη μείωση των εσόδων των γαλλικών μουσείων, ο Σαρκοζύ διευκρίνησε οτι όσοι νέοι συνηθίζουν να επισκέπτονται μουσεία ως νέοι, συνεχίζουν να τα επισκέπτονται και ως ενήλικες.
Πρόκειται σίγουρα για μια πρόταση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί ως ακριβώς έχει και στην ελληνική επικράτεια. Θα συντελούσε στην προσέγγιση των νέων με τα μουσεία της χώρας και με τα πολιτισμικά προϊόντα εν γένει.
Παράλληλα, θα έδινε το έναυσμα στα ελληνικά μουσεία να κάνους προσπάθειες επικαιροποίησής τους, ώστε να καταστούν ελκυστικότερα για το νεανικό κοινό.

Μουσείο Μακεδονικής Ιστορίας
Από την άλλη, είναι προφανής η έλλειψη μουσειακής υποδομής και Παιδείας στη χώρα, καθώς ο πολιτισμός παραγκωνίζεται προς όφελος άλλων δραστηριοτήτων (αθλητισμός κλπ.). Ωστόσο, ορισμένες ενέργειες στον τομέα του πολιτισμού θα έδιναν το στίγμα σε θεμελιώδεις πολιτικές επιλογές της χώρας. Αναφερόμαστε στη δημιουργία ενός ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, την καλύτερη απάντηση σε ιστορικούς σφετεριστές και απληροφόρητους εταίρους. Γιατί ο πολιτισμός αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα σε ιστορικές παραχαράξεις και διεκδικήσεις. Είναι καιρός να μπούμε σοβαρά στο παιχνίδι, αντί να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γκρινιάζοντας...

You Might Also Like

6 σχόλια