GOMORRA DI GRECIA

By Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Πέρα από το φιλμ GOMORRA, το οποίο είναι ε-ξαι-ρε-τι-κό (νομίζω προβάλλεται ακόμη στο ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη), η αναφορά είναι σαφής: τα εγκλήματα των τελευταίων ημερών εντείνουν την εντύπωση οτι στη χώρα δραστηριοποιείται μια ΜΑΦΙΑ, η οποία δείχνει να αποτελείται από διαφορετικές ομάδες, τόσο εθνικές όσο και σε επίπεδο συμμοριών.
Οι "εκτελέσεις συμβολαίων" έγιναν καθημερινότητα, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου της χώρας γίνεται πλέον με μεθόδους CAMORRA, ιταλικής μαφίας. Οι εκτελεσμένοι είναι πλέον πάρα πολλοί, ενώ οι τρόποι εκτέλεσης έχουν εξελιχθεί, θυμίζοντας Σικάγο της δεκαετίας του '20.

Ο ρόλος της αστυνομίας είναι συνήθως διακοσμητικός, καθώς αρκείται στο να καταμετρά τους νεκρούς. Ασχολούμενη με την καταστολή διαδηλώσεων, απέχει από το φυσικό της ρόλο, που είναι η εξιχνίαση και η αποτροπή εγκλημάτων.
Πέρα από την επισήμανση του γεγονότος, η πραγματικότητα δείχνει να έχει το πάνω χέρι, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκτελέσεων, απαγωγών, ληστειών που ούτε στο Hollywood δεν είχαμε δει. Ωστόσο το σκηνικό έχει κάτι το εξωτικό, αφού αισθανόμαστε να ζούμε σε σκηνικό γκαγκστερικής ταινίας. Προσωπικά, πάντως, τελευταία νιώθω σαν το Μάρλον Μπράντο στο "Νονό"... Καλά ντε, πλάκα κάνω...

You Might Also Like

3 σχόλια