ΠΑΡΚΙΝΓΚ Ή ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ;

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

Κάτι τρέχει στους Αμπελόκηπους. Με απόφαση του Δημάρχου κ. Κυρίζογλου άρχισαν οι προεργασίες για το γκρέμισμα του εργοστασίου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για το κτίριο της παλιάς υφαντουργίας, βιομηχανικό κτίσμα χωρίς ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές αξιώσεις, αλλά σίγουρα δείγμα μιας εποχής.

Ο δήμαρχος προτίθεται να δημιουργήσει θέσεις πάρκινγκ στο συγκεκριμένο χώρο, σε ένα σημείο ιδαίτερα επιβαρυμένο, καθώς οι θέσεις για τα αυτοκίνητα στην περιοχή βρίσκονται με το σταγονόμετρο. Στο παρελθόν υπήρξε σκέψη να δημιουργηθεί στο χώρο ΚΑΠΗ, ενώ εκκρεμεί το ερώτημα του να περιέλθει ο χώρος στους αρχικούς του ιδιοκτήτες σε περίπτωση που δεν κατασκευαστούν τα προβλεθέντα κατά την αγορά του.

Η αντιπολίτευση αντιδρά σύσσωμη στην απόφαση του δημάρχου, καθώς προτείνεται η διατήρηση και αναπαλαίωση του χώρου, ως δείγμα βιομηχανικού κτιρίου, με συναισθηματική αξία, που θα προσδώσει ποιότητα στο χώρο. Η συζήτηση είναι έντονη (δείτε μπλογκ πολίτες των Αμπελοκήπων) και θα παρακολουθήσουμε το θέμα από κοντά για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Με επιφύλαξη ωστόσο διατυπώνουμε την απορία γιατί η μία λύση πρέπει να αποκλείει την άλλη, καθώς σύνθετες τεχνικές μπορούν να δημιουργήσουν "αόρατο" πάρκινγκ, υπόγειο για παράδειγμα, διατηρώντας ταυτόχρονα το ύφος του κτιρίου.

You Might Also Like

5 σχόλια