GELDER Ή LEDGER ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ?

By Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

Μόλις 20 ετών, ο δολοφόνος με το ποδήλατο Kim de Gelder αποφάσισε μια μέρα να δολοφονήσει με μαχαίρι δύο μικρά παιδιά και μία δασκάλα του παιδικού σταθμού στο Τermonde του Βελγίου. Σήμερα προφυλακισμένος δεν τρώει, ούτε μιλά.

Χωρίς κανέναν προηγούμενο ψυχιατρικής παρακολούθησης, χωρίς παραβατική συμπεριφορά, ο Kim ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας de Gelder, μιας ευκατάστατης οικογένειας που έμενε στο Eksaarde. Τα αδέρφια του επίσης δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς. Στη φωτογραφία αριστερά τον βλέπουμε όπως ήταν πριν από δύο χρόνια και στο σκίτσο πως ήταν όταν έφτασε στο βρεφονηπιακό σταθμό τη μοιραία ημέρα.
Έχοντας παρατήσει τη δουλιά του σε ένα κατάστημα ειδών κήπου ένα μήνα πριν, ο Kim ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα των πρώην συναδέλφων του λίγο περίεργος και μάλλον κλειστός...

Τη μοιραία ημέρα, ξεκίνησε με το ποδήλατό του από το σπίτι του, ένα διαμέρισμα των 650 ευρώ στο Sinaai, με προορισμό τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Termonde, κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα. Φόρεσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και έβαψε το πρόσωπό του μισό άσπρο-μισό μαύρο.
Ήταν η επέτειος ενός χρόνου ακριβώς από την ημέρα που πέθανε ο Χηθ Λέτζερ, ο Joker του Batman.

Έφτασε στο σταθμό, μπήκε λέγοντας οτι κάτι ψάχνει και μπήκε στη μοιραία τάξη, όπου έβγαλε από το σάκο του ένα μαχαίρι και σκότωσε δύο μικρά παιδιά και μία δασκάλα και τραυμάτισε 10 άλλα. Στη συνέχεια, βγήκε από το σταθμό και έφυγε με το ποδήλατό του, έχοντας στο σάκο του κι άλλα μαχαίρια αλλά και ένα πλαστικό πιστόλι. Συνελήφθη λίγο αργότερα.

Οι γείτονές του λένε οτι του άρεσε ο κινηματογράφος. Η αστυνομία στο Βέλγιο ψάχνει να δει αν είναι τυχαίο το γεγονός οτι το όνομά του Gelder είναι αναγραμματισμός του ονόματος Ledger, που ενσάρκωσε το Joker στον Batman και πέθανε ένα χρόνο ακριβώς πριν, από υπερβολική δόση... Δύσκολα θα έχει απάντηση... Ο δολοφόνος με το ποδήλατο δε μιλά. Ούτε λέξη δε βγήκε από το στόμα του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αρνείται και να φάει... Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν οτι παρουσιάζει αυτοκτονικό ιδεασμό... Οι ψυχολόγοι που θα τον εξετάσουν σήμερα καλούνται να εξηγήσουν τα αίτια της πράξης του...

You Might Also Like

0 σχόλια