ΑΠΟΨΕ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

By Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Ζούμε μεγάλες στιγμές! Ιστορικές. Στιγμές από αυτές που τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα τις γνωρίζουν ως λαϊκούς μύθους και θα πλανάται μια αμφιβολία γύρω από την πραγματική τους υπόσταση...


Η ύπαρξη ενός ληστή, σύγχρονου Ρομπέν των Δασών, που ληστεύει τις τράπεζες και δίνει τα λεφτά στους φτωχούς είναι το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία αυτή. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει αναχθεί στη σφαίρα του ήρωα του δάσους του Σέργουντ στο υποσυνείδητο του έλληνα.
.
Ο Ρομπέν καταπατά το νόμο και πολεμά το σερίφη Μαρκογιαννάκη, όμως ο έλληνας του το συγχωρεί γιατί τον θεωρεί ήρωα.
.
Η ταπεινή του καταγωγή, τα δύσκολα και φτωχά παιδικά χρόνια ακολουθούνται από μια ενηλικίωση που τον καθιστά ληστή κοσμηματοπωλείων, παρέα με το μεγάλο του αδερφό. Λίγο αργότερα ληστεύει τράπεζες και με τα χρήματα βοηθά φτωχές οικογένειες στην περιοχή του και παιδιά που επιθυμούν να σπουδάσουν.
.
Ό,τι κι αν κάνει ο σερίφης, δε μπορεί να συλλάβει το Ρομπέν. Κι όταν τελικά το καταφέρνει, δεν είναι για πολύ. Ο πολυμήχανος ληστής δραπετεύει, και μάλιστα με τρόπους εντυπωσιακούς!
.
Το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ. Το ζούμε μπροστά στα μάτια μας, το βλέπουμε να εξελίσσεται στις οθόνες της τηλεόρασης. Το δημιουργούμε ενίοτε και μόνοι μας - το παιχνίδι είναι διαδραστικό... Γινόμαστε πρωταγωνιστές, κομπάρσοι, θεατές κατά βούληση και η ζωή μας περνά σε άλλο επίπεδο.
.
Πολλοί θα πουν οτι είμαστε τυχεροί, γιατί ζούμε μέσα σε ένα σύγχρονο παραμύθι. Άλλοι θα πουν οτι είμαστε άτυχοι, γιατί ζούμε το δικό μας σύγχρονο Μεσαίωνα. Η ουσία είναι οτι είμαστε μάρτυρες ιστορικών στιγμών, στιγμών μοναδικών, είτε αυτό οφείλεται στην ιλαρότητά τους, είτε στην αδυναμία τους να χαρακτηριστούν, είτε ακόμα στο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν για την έμφυτη περιέργειά μας. Σίγουρα όμως, οι σύγχρονοι ήρωές μας είναι σαν εμάς: εκκεντρικά φαιδροί...

You Might Also Like

0 σχόλια