YOU'RE TALKING TO ME?

By Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Μοιάζει σα σύντομο ανέκδοτο: ψυχολόγοι στην αστυνομία. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία του Αλέξη και την απόπειρα είπαν εκεί στο υπουργείο δημόσιας Τάξης να βάλουν τους αστυνομικούς να περάσουν από ψυχολόγους. Δεν τους έλεγαν καλύτερα να κάνουν κωλονοσκόπηση; Με το που ξεκίνησαν οι συνεδρίες, οι αστυνομικοί ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να μιλούν για προσβολή της προσωπικότητας και για επιλεκτικές παραπομπές!

Προφανώς, στην παρούσα φάση μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αφού οι αστυνομικοί διοικητές δεν επιδεικνύουν και τη μεγαλύτερη σύνεση στον τρόπο επιλογής και στη μέθοδο εφαρμογής του συστήματος εξετάσεων από ψυχολόγους.

Από την άλλη, θέμα φαίνεται πως υπάρχει με τις άδειες των αστυνομικών, καθώς το 3-10% των αστυνομικών βρίσκονται καθημερινά σε αναρρωτική άδεια! Τώρα με τις εξετάσεις υπάρχει ο φόβος οτι θα μεγαλώσει το ποσοστό αυτό.

Πέρα από τη συνήθη γκρίνια που οφείλεται στη ροπή της αδράνειας για τη διατήρηση της παρούσας κατάστασης και την αποφυγή κλυδωνισμών στην αστυνομία, είμαστε περίεργοι να δούμε αν τελικά θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα και σε τι βαθμό και αν φυσικά θα συμπεριληφθούν σε αυτό και οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας, ή αν θεωρηθούν οι συγκεκριμένοι υπεράνω πάσης υποψίας...
Και κυρίως, είμαστε περίεργοι να δούμε αν οι ψυχολόγοι που ανέλαβαν την ψυχανάλυση της αστυνομίας θα αποφύγουν ...τη σύλληψη!-πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ.

You Might Also Like

1 σχόλια