ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ!

By Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2009

Όπως είναι γνωστό στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, το πρώτο βήμα για την απεξάρτησή τους είναι η παραδοχή του γεγονότος της ίδιας τους της εξάρτησης. Οποιαδήποτε θεραπεία ακολουθήσει, προαπαιτεί την παραπάνω παραδοχή, χωρίς την οποία η θεραπεία θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αρκετούς μήνες πριν ο τότε τσάρος της οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους, και προς όλες τις κατευθύνσεις οτι η Ελλάδα δεν κινδύνευε από την παγκόσμια κρίση, δίνοντας την εντύπωση οτι με κάποιο "μαγικό" τρόπο η χώρα μας θα ήταν στο απυρόβλητο, θωρακισμένη από τις έγκαιρες παρεμβάσεις τουίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σήμερα, η κυβέρνηση, χωρίς το Γιώργο Αλογοσκούφη στη σύνθεσή της, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, σαν τον κακό μαθητή που τον έβαλαν με το ζόρι να διαβάσει και πηγαίνει για να δείξει τι έκανε, ενώ οι δάσκαλοι του χτυπούν την πλάτη συγκαταβατικά και τον παροτρύνουν να συνεχίσει την προσπάθεια πιο εντατικά, για να μπορέσει κάποτε κι αυτός να περάσει την τάξη.
Αν ο ασθενής -ελληνική οικονομία, ως εθισμένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, δεν αποδεχθεί την κατάστασή της, η οποία είναι κρίσιμη, τότε δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας. Η παραδοχή είναι απαραίτητη για την επιτυχία της όποιας θεραπείας. Η μή παραδοχή σηματοδοτεί την πεποίθηση οτι δεν υπάρχει σωτηρία, και απλώς προσπαθεί να αποβιώσει αξιοπρεπώς...

Η έννοια του πολιτικού κόστους έρχεται και σε αυτή την περίπτωση να αποτελέσει εμπόδιο στην όποια πρόοδο. Φοβούμενη η κυβέρνηση τις συνέπειες δεν παραδέχεται την τραγική οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα η χώρα να ζει σε μια κατάσταση επίπλαστης ευδαιμονίας. Η γενναία παραδοχή των λαθών, με τον ανάλογο χειρισμό, θα μπορούσε να αποβεί επικοινωνιακά σε καλό χαρτί για την κυβέρνηση. Η εμμονή στην εθελοτυφλία οδηγεί μαθηματικά στη σύγκρουση με την κοινή γνώμη, η οποία, αργά ή γρήγορα, βρίσκει μπροστά της όλες τις συνέπειες των λανθασμένων χειρισμών του οικονομικού επιτελείου.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Καραμανλή, επιμένει να προσπαθεί να "κρύψει" τον ασθενή και την ασθένειά του, όσο κι αν ξέρει οτι είναι μάταιο...

You Might Also Like

0 σχόλια