Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

By Κυριακή, Μαρτίου 22, 2009

"Είναι ένα τεράστιο παραμύθι το ότι οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στο προσωρινό μέτρο της μείωσης των ωρών εργασίας και κατά συνέπεια των αποδοχών τους. Πρώτοι απ'όλους αυτοί και κατανοούν αλλά και συμπαρίστανται στις μεγάλες υγιείς επιχειρήσεις",

είπε σε συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και πρόεδρος της Αλουμύλ Γιώργος Μυλωνάς.

Στραβός λοιπόν είναι ο γιαλός, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά. Γιατί, να αρμενίζει στραβά είναι αδύνατον, το αποκλείει κατηγορηματικά.

"Τεράστιο παραμύθι το ότι οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στο προσωρινό μέτρο της μείωσης των ωρών εργασίας και κατά συνέπεια των αποδοχών τους", λέει ο κ. Μυλωνάς. Τι τεράστιο, μεγιστοχαώδες! Όχι μόνο συναινούν οι εργαζόμενοι στη μείωση των αποδοχών τους, αλλά κατά βάθος όλοι το εύχονται! Είναι τόσο μεγάλοι οι μισθοί, που οι εργαζόμενοι έχουν ένα θεμελιώδες καταναλωτικό πρόβλημα: δεν ξέρουν που να ξοδέψουν τα χρήματα που βγάζουν! Αυτό το βασανιστικό πρόβλημα έρχεται να τους λύσει ο πρόεδρος των βιομηχάνων του βορρά, περικόπτοντας τις αποδοχές τους. Χαρίζει στους εργαζόμενους την ηρεμία τους, τους ξαναδίνει την ανεμελιά των μαθητικών τους χρόνων, όταν ζούσαν με ένα χαρτζιλίκι αλλά ήταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι...

Όσο για τη μείωση των ωρών εργασίας, το μέτρο αυτό έρχεται να τοποθετήσει τους έλληνες εργαζόμενους στην ίδια γραμμή με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Τώρα πια, οι έλληνες εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσο και οι ευρωπαίοι.
Δουλεύοντας λιγότερο, θα τους μένει χρόνος για χόμπυ, για ταξίδια, ακόμη και για σεξ! Γιατί ο κ. Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια της απαγωγής του από τον Παλαιοκώστα είχε το χρόνο να σκεφτεί τη ζωή του και να επεξεργαστεί μια σειρά από ιδέες, που όλες, μα όλες είχαν στο επίκεντρό τους τους εργαζόμενους! Ως άλλος Εμπενέζερ Σκρούτζ, ο Γιώργος Μυλωνάς είδε, με τη βοήθεια του Βασίλη Παλαιοκώστα, τους εργαζόμενούς του και τον τρόπο ζωής τους και αποφάσισε μετά την αιχμαλωσία του να τους βοηθήσει να ζήσουν καλύτερα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να χαρίσει στους εργαζόμενούς του κάτι που τους έλειπε πραγματικά: ελεύθερο χρόνο!

Γι'αυτό ο Γιώργος Μυλωνάς μιλά για παραμύθι. Έχοντας ζήσει το δικό του παραμύθι στο πλευρό του Παλαιοκώστα, τώρα δίνει στους εργαζόμενούς του την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους. Τους επιτρέπει να ξεκουραστούν, να αξιοποιήσουν το χρόνο τους κάνοντας και δεύτερες εργασίες όπως ντελιβεράδες, καθαριστές τζαμιών, εργάτες στα χωράφια, ανακαλύπτοντας και πάλι τη χαρά της χειρωνακτικής εργασίας και τα καλά της μητέρας-φύσης.

Τελικά, η λύση στο εργασιακό πρόβλημα της χώρας μπορεί να έλθει μόνο με ένα οργανωμένο πρόγραμμα απαγωγών των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίο μετά απο αιχμαλωσία λίγων ημερών θα επιστρέφουν γεμάτοι ιδέες και με διάθεση προσφοράς, όπως συνέβη στο Γιώργο Μυλωνά. Αυτό θα βάλει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, αφού, αν συνεχίσουμε στους ρυθμούς αυτούς, θα εργάζονται όλοι 1 ημέρα την εβδομάδα, και τις υπόλοιπες θα κάνουν ό,τι τους ευχαριστεί. Μπορεί έτσι να μη βγάζουμε πολλά λεφτά, αλλά τουλάχιστον θα περνάμε καλά!

You Might Also Like

0 σχόλια