ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ;

By Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Συνεχίζοντας το προηγούμενο θέμα για την - αναγκαστική - παραίτηση Τσακίρογλου από το ΚΘΒΕ, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον πιθανό διάδοχό του. Το όνομα το οποίο ακούγεται έντονα είναι αυτό του ...Κώστα Καρρά!

Πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ο Κώστας Καρράς έχει κάποια χρόνια διαδρομής στην ηθοποία. Η υψηλή του αναγνωρισιμότητα οφείλεται στην παρουσία του σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και κυρίως της τυλεόρασης.

Ωστόσο, είναι κοινή παραδοχή η διαφαινόμενη απόσταση που χωρίζει τον ηθοποιό Κώστα Καρρά από τα διοικητικά ενός κρατικού οργανισμού θεάτρου, ο οποίος μάλιστα απευθύνεται στη ...μισή Ελλάδα! Η έλλειψη σοβαρής εμπειρίας όμως μάλιστα ίσως αποδειχθεί λιγότερο σημαντική από την απόσταση που τον χωρίζει από την ουσία της θεατρικής τέχνης, απόσταση που γίνεται εμφανής από τις καλλιτεχνικές του επιλογές στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του. Έτσι παραμένει κυρίως μια κομματική επιλογή, με όλες τις πιθανές υπόνοιες που μπορεί να γεννά κάτι τέτοιο.

Η επιλογή του Κώστα Καρρά για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ έχει όλα τα εχέγγυα να αποδειχθεί λανθασμένη. Πολλοί θα πουν οτι πρέπει να περιμένει κανείς να δει κάποιον στο έργο για να τον κρίνει. Η λογική όμως αντικρούει λέγοντας οτι είναι καλύτερα να προλαμβάνει κανείς τα διαφαινόμενα λάθη εν τη γεννέσει τους, καθώς το πολύπαθο ΚΘΒΕ δεν έχει περιθώρια και για άλλα λάθη.
Ευχόμαστε να διαψευσθούμε, αλλά πιθανή επιλογή του Κώστα Καρρά στο θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ ενδέχεται να διαιωνίσει τη μιζέρια και τη γκρίνια που κυβερνούν το θεατρικό οργανισμό εδώ και δεκαετίες. Και ίσως πλέον να αποβούν μοιραίες για το ίδιο του το μέλλον...

You Might Also Like

2 σχόλια