ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΙ!

By Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2009

Και ξαφνικά εμφανίστηκε νέος υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης! Και το όνομα αυτού Γιώργος Πιπερόπουλος!

Πρόκειται για το γνωστό - και μη εξαιρετέο - καθηγητή του Πανεπιστημίου που εμφανίζεται ως μαϊδανός σε κάθε ευκαιρία σε ειδήσεις, μεσημεριανές εκπομπές, αθλητικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές, εκπομπές διοξειδίου, λέγοντας πρακτικά τα ίδια ακριβώς πράγματα σε εντελώς διαφορετικές περιστάσεις. Σχεδόν πάντα κάνει αναφορά στο ρόλο της οικογένειας και στην κατιούσα που έχει περιέλθει αυτός, ενώ το "καλύτερο αύριο" είναι η συνήθης καραμέλα για τη χώνεψη.

Για τις παρεμβάσεις του αυτές ο "καθηγητής" έχει κερδίσει επάξια την προσωνυμία "Παπαρόπουλος"!

Τώρα λοιπόν, ο λαμπρός αυτός επιστήμων, με τα πάρα πολλά βιβλία - κενά περιεχομένου, αλλά πλήρη ...σελίδων - πήρε την απόφαση να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Θα μου πείτε, εδώ τώρα είναι δήμαρχος κάποιος σαν το Παπαγεωργόπουλο, ο Πιπερόπουλος θα μας πειράξει; Να πω οτι έχετε άδικο;
Ωστόσο, έχει και η φαιδρότητα τα όριά της. Ο "καθηγητής" - το λόγο γα τον οποίο βάζω εισαγωγικά στον τίτλο θα σας τον εξηγήσουν οι μαθητές του - φιλοδοξεί να κατέβει υποψήφιος ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ! Λέει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: "Τις προσωπικές μας δεσμεύσεις με τα πολιτικά Κόμματα τις αφήνουμε στην άκρη. Σίγουρα, δεν θα αρνηθούμε την οποιαδήποτε Κομματική στήριξη μπορεί να μας προσφερθεί εφόσον, βέβαια, δεν μας ζητηθούν συμβιβασμοί και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι»."

Με άλλα λόγια, δε θέλει δεσμεύσεις ο καθηγητής! Αν όμως κάποιο κόμμα προσφέρεται, δε θα πει όχι. Δεν κάνει όμως συμφωνίες κάτω από το τραπέζι! Μόνο επάνω στο τραπέζι! Όποιο κόμμα επιθυμεί, να ξέρει οτι ο άνθρωπος είναι αδέκαστος. Να του προσφέρει ό,τι θέλει, αλλά αφιλοκερδώς...

Βέβαια, η πρότερη υποψηφιότητά του για βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι "περσινά ξινά σταφύλια"... Τώρα είναι ανεξάρτητος, ή σχεδόν... Στο κάτω-κάτω, "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε"!

Κι ενώ ο Πιπερόπουλος θεωρεί οτι απευθύνεται σε ...Μαμελούκους και το παίζει ανεξάρτητος, δέχεται κομματική βοήθεια αλλά δε δίνει ανταλλάγματα, έχει όραμα μια "ανθρώπινη Θεσσαλονίκη"-έτσι απλά, χωρίς επεξηγήσεις, ανθρώπινη είναι κάθε πόλη που έχει δήμαρχο τον Πιπερόπουλο!

Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα, υποστηρίζοντας ό,τι γουστάρει. Ταυτόχρονα όμως, έχουμε δημοκρατία και για να σχολιάζουμε τις ενέργειες αυτές, κάποιες από τις οποίες ξεπερνούν ακόμη και τη νοσηρή φαντασία ενός ψυχασθενούς!

Η κάθε πόλη έχει τους δημάρχους που της αξίζουν. Αλλά και τους υποψηφίους δημάρχους που της αξίζουν! Η πολύπαθη Θεσσαλονίκη έχει να θυμάται στο πρόσφατο παρελθόν της: Παπαγεωργόπουλο, Κούβελα, Βούγια, Αράπογλου, Μπουτάρη και τώρα Πιπερόπουλο! Και η πόλη βουλιάζει στην απαξίωση, στη φτώχεια-κάθε μορφής, στην αθλιότητα.

Όσο για το μέλλον της: Γκιουλέκας, Παπαγεωργόπουλος, Ψωμιάδης, και τώρα ΠΙπερόπουλος! Γι'αυτό σας, λέω, Μαμελούκοι! Μαμελούκοι...

You Might Also Like

2 σχόλια