ΑΡΗΣ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ!

By Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2009

Με Άρη υπουργό Παιδείας, τα παιδιά γράφουν καλύτερα!
Το γεγονός
επεσήμανε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στις φετινές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Που οφείλονται όμως οι καλύτερες φετινές επιδόσεις των μαθητών; Πως η ύπαρξη του Άρη επηρεάζει τις επιδόσεις τους; Υπάρχει κάτι το μεταφυσικό σε όλα αυτά;
Μήπως ο Άρης είναι πολυβιταμίνη; Μήπως περιέχει Ω3 και βελτιώνει της μαθησιακές δυνατότητες;
Μήπως πάλι αποτελεί έμπνευση για τους μαθητές, οι οποίοι βάλθηκαν να διαβάζουν με στόχο να γίνουν σαν τον Άρη;

Το φαινόμενο καλούνται να εξηγήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, από το Νανόπουλο ως τη Λίτσα Πατέρα.
Ωστόσο, εκείνο που διχάζει τους ειδικούς είναι η πιθανότητα να συνεχίσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να είναι υπουργός Παιδείας. Στην περίπτωση αυτή, σε πολύ λίγα χρόνια όλοι οι μαθητές θα βαθμολογούνται με 20, με αποτέλεσμα το σύστημα των πανελλαδικών να καταστεί ανεδαφικό.

Στην περίπτωση αυτή, η επιλογή των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια θα γίνεται με συνεντεύξεις ...στο Life & Style! Ο Άρης θα προϊσταται μιας επιτροπής όπως αυτής των καλλιστείων και θα προκρίνονται για τα ΑΕΙ όσοι υποψήφιοι έχουν τα καλύτερα προσόντα: ύψος, βάρος, φωτογένεια κλπ.
Έτσι, οι φοιτητές θα ανέβουν αισθητικά και τα Πανεπιστήμια θα στέλνουν πλέον απευθείας φοιτήτριες στα καλλιστεία για μεταπτυχιακά.
Άλλωστε, ο διάλογος για την Παιδεία στόχο έχει να περάσει τις προαναφερθείσες μεταρρυθμίσεις. Όσο για το Μπαμπινιώτη, θα γίνει ο νέος Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης του εκπαιδευτικού μας συστήματος!

You Might Also Like

2 σχόλια