NOVARTIS: ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ...

By Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009

Προς στιγμήν κυκλοφόρησε η φήμη οτι η εταιρεία Novartis σχεδίαζε να δωρήσει εμβόλια κατά της νέας γρίπης σε φτωχές χώρες. Σπεύσαμε να θαυμάσουμε την κοινωνική ευαισθησία της ελβετικής φαρμακευτικής, αλλά όχι για πολύ.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς η εταιρεία έσπευσε να διαψεύσθει τις φήμες, δηλώνοντας οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το μόνο που συζητά η εταιρεία είναι κάποια πιθανή μείωση της τιμής του (...)

Παράλληλα έγινε γνωστό οτι η εταιρεία κάνει κρατήσεις παρτίδων για λογαριασμό 30 μέχρι σήμερα (!) κυβερνήσεων, ενώ για τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου η εταιρεία έχει ήδη εισπράξει από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας 289 εκατομμύρια δολλάρια!

Προφανώς το ανέκδοτο της παγκοσμιοποίησης, οτι το φτέρνισμα ενός γουρουνιού στο Μεξικό πολλαπλασιάζει τις τραπεζικές καταθέσεις ενός φαρμακοβιομήχανου στην Ελβετία, δείχνει να ισχύει απόλυτα. Ο γενικός διευθυντής της Novartis δήλωσε οτι ""για να έχουμε βιώσιμη παραγωγή του εμβολίου πρέπει να δημιουργήσουμε οικονομικά κίνητρα", με λίγα λόγια "no money, no honey"!

Η κοινωνική ευαισθησία των ελβετικών φαρμακοβιομηχανιών αποτελεί τελικά σύντομο ανέκδοτο. Εμείς όμως, γιατί δε γελάμε;

You Might Also Like

0 σχόλια