ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

By Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

Μέχρι πρότινος μας ήταν γνωστό από τη χρήση του στην άσκηση της δικηγορίας το Τεκμήριο της Αθωότητας. Η παραδοχή, δηλαδή, της αθωότητας ενός κατηγορουμένου, μέχρι αποδείξεως τουναντίον.
Με την κλήση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ μπήκε στη σύγχρονη ορολογία κι ένα ακόμη τεκμήριο: το Τεκμήριο της Ιστορικότητας!

Το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ - το μισό δηλαδή ΠΑΣΟΚ - έχει αντικειμενικές δυσκολίες: καλείται να κλείσει στη φυλακή το υπόλοιπο μισό, ενώ δεν έχει αποκόψει ακόμη τον ομφάλιο λώρο με τη μαμά-ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, στελέχη όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, βρίσκονται υπόλογα για στάσεις και συμπεριφορές κατά κοινή ομολογία παράνομες και παράλογες, ενώ το "νέο" ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να του απαγγείλει κατηγορίες. Όμως, υπάρχει κάτι που - κατά δικές του δηλώσεις - το εμποδίζει: η ΅ιστορικότητα" των στελεχών αυτών...!

Γιατί, η ιστορικότητα λειτουργεί ως ...ανάχωμα... Ίσως και ως καθαρτήριο... Είναι η συνέχεια του γνωστού ελληνικού "ξέρεις ποιός είμαι γώ ρε"... Το ιστορικό στέλεχος βρίσκεται δικαιωματικά στο απυρόβλητο. Όπως, με τον ίδιο τρόπο και ο αρχηγός ενός κόμματος, ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας απλός βουλευτής, ένας πολιτευτής, ένας νομάρχης, ένας δήμαρχος και πάει λέγοντας...

Γιατί η χώρα αυτή έχει καταντήσει ένας απέραντος ...ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΣΥΛΟΥ... Η ασυλία δίνεται πιο εύκολα και από την ...υπηκοότητα... Και η ιστορικότητα αποτελεί ένα ακόμη τεκμήριο ασυλίας, όπως τόσα και τόσα άλλα...  Σε μια χώρα που κατάντησε ένα ...απέραντο ΑΣΥΛΟ...

You Might Also Like

4 σχόλια